Connect with us

Iz Svijeta

Putin, Merkel i Hollande završili razgovore u Moskvi

Objavljeno

on

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande završili su u petak razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom koji je trajao više od pet sati.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je sastanak bio “konstruktivan i sadržajan, te da će se nastaviti napori na provedbi sporazuma iz Minska postignutom u rujnu u glavnom gradu Bjelorusije.”Nastavit će se zajednički rad na nacrtu dokumenta koji bi uključivao prijedloge ukrajinskog predsjednika i one koje je danas iznio ruski predsjednik Vladimir Putin”, rekao je Peskov, te će se već u nedjelju nastaviti telefonskim razgovorima između Njemačke, Francuske, Rusije i Ukrajine.

Sastanak Merkel i Hollandea s Putinom došao je dan nakon iznenadnog posjeta dvoje čelnika Kijevu, gdje su razgovarali s Poroshenkom o načinima za okončanje borbi u istočnoj Ukrajini.

Sporazum iz Minska o trenutnom prekidu vatre u istočnoj Ukrajini nije uspio zaustaviti nasilje u kojem je od travnja 2014. poginulo više od 5.300 ljudi. Borbe su se naglo intenzivirale u posljednja dva tjedna, a razgovor Trilateralne Kontakt Grupe prošle subote u Minsku je završio s međusobnim optuživanjem, bez ikakvih dogovora. U propalim razgovorima su sudjelovali bivši ukrajinski predsjednik Leonid Kučma, predstavnica OESS-a Heidi Tagliavini, ruski veleposlanik u Kijevu Mihail Zurabov, te predstavnici pobunjenika Denis Pushilin i Vladislav Deinego.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari