Connect with us

Naši u svijetu

Putin: “najmanje 600 Rusa i Europljana bori se na strani opozicije u Siriji”

Objavljeno

-

Za vrijeme održavanja Međunarodnog Ekonomskog Foruma u Sankt Petersburgu, ruski predsjednik Vladimir Putin istaknuo je kako se “najmanje 600 Rusa i Europljana bori na strani pobunjenika u Siriji”. Također je naglasio kako je slanje oružja pobunjenicima kršenje međunarodnog prava te kako će taj potez dodatno destabilizirati zemlju. [quote]”Zašto slati oružje militantima u Siriju kada nismo sigurni o kompoziciji njihovih skupina?” [/quote]
“Zašto slati oružje militantima u Siriju kada nismo sigurni o kompoziciji njihovih skupina?”, rekao je Putin te naglasio kako se ne zna gdje bi to oružje završilo. “Ako SAD prepoznaje jednu od ključnih organizacija sirijske opozicije, al-Nusra Front, kao terorističku organizaciju… kako se može oružje dostavljati takvim opozicionim pojedincima? Gdje će to oružje završiti? Kakvu ulogu će imati?”, rekao je.

Ruski ministar vanjskih poslova, Sergej Lavorv, također je kritičan prema ideji slanja oružja sirijskim pobunjenicima. “Problem je u tome što ionako oružje stiže u regiju”, rekao je. “Ako pogledate oružje koje koristi opozicija naći ćete dosta oružja koje je dostavljeno sa Zapada, uključujući SAD, pa sve do zaljevskih zemalja i zemalja regije. Ovo krijumčarenje oružja se nastavlja i to je jako opasno, jer vodeća opozicija na terenu je izuzetno ekstremistička”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova, Sergej Lavrov.

izvor(i): RT

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas