Pratite nas

Iz Svijeta

Putin o Sjevernoj Koreji: Moguća je planetarna katastrofa

Objavljeno

na

Predsjednik Rusije Vladimir Putin održava press konferenciju zadnjeg dana BRICS konferencije (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) koja se održava u Kini

Tom je prilikom Putin rekao da “vojna histerija oko Sjeverne Koreje može voditi ka planetarnoj katastrofi i gubitku velikog broja života”.

Predsjednik Rusije je uvjeren da sankcije protiv Sjeverne Koreje neće primorati ovu zemlju da odustane od nuklearnog programa.

“Pyongyang neće odustati od svog programa pod pritiskom sankcija i vojnih prijetnji”, kazao je Putin.

“Sjeverna Koreja je odabrala konfrontirati se sa svijetom, te uspješno razvija nuklearno naoružanje. Oni će jesti travu, ali svoj program neće zaustaviti sve dok se ne osjećaju sigurnima. Što može vratiti obnoviti sigurnost? Obnova međunarodnog prava”, kaže Putin.

Putin: Jako smo zabrinuti. Stanje bi moglo prerasti u kaos

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Video prilog o Vatrenima koji morate pogledati!!

Objavljeno

na

Objavio

Ovaj video koji je priredio Soccer Stories morate pogledati: “Hrvatska zaslužuje sve poštovanje” – Možda su izgubili finale svjetskog prvenstva, ali su osvojili naše srce!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Mađarska se povlači iz UN-ovog sporazuma o migracijama

Objavljeno

na

Objavio

Mađarska će se povući iz UN-ovog sporazuma o globalnim migracijama i prije nego li stupi na snagu jer smatra da predstavlja “prijetnju svijetu”, rekao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto u Budimpešti nakon sjednice vlade.

”Ovaj sporazum ide protiv mađarskih interesa i zdravog razuma”, rekao je Szijjarto. Sporazum podržava migracije i smatra tu mogućnost temeljnim ljudskim pravom, a koje je prema Szijjartu, neprihvatljivo iz perspektive Mađarske.

Sadržaj novoga sporazuma usuglašen je na općoj skupštini UN-a prošli petak, a za cilj ima stvoriti međunarodni okviru upravljanja migracijama. Sporazum će se potpisati krajem godine u Maroku.

Također Szijjarto je nadodao kako je sporazum pogrešan u smislu da nije pravno obvezujuć. Zaključio je kako Mađarska stoga neće biti dio rasprava u Maroku, te da će glasati protiv migracijskog sporazuma ako dođe u opću skupštinu UN-a.

Mađarska pod vodstvom njezina desno orijentiranog premijera Viktora Orbana nastoji se zaštititi od priljeva izbjeglica i migranata sve strožom migracijskom politikom.

Orban je odbio raspodjelu migranata unutar EU na temelju kvota, te je 2015. izgradio zaštitne ograde na granicama sa Hrvatskom i Srbijom kako bi zadržao izbjeglice koje su putovale tzv. balkanskom rutom prema sjeveru Europe.

(Hina)

 

Orban: Zapad nije iskusio komunizam, pa ne može razumjeti istočnu Europu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori