Putin pozvao separatiste da odgode referendum

0

Putin je proruskim aktivistima na jugu i istoku Ukrajine poručio je da odustanu od referenduma o neovisnosti ovog vikenda, a s granice s Ukrajinom povučene su ruske vojne snage.

Private Meeting with Vladimir PutinPredsjednički izbori u Ukrajini 25. svibnja su ‘korak u pravom smjeru’, no rezultati neće odlučiti ni o čemu ako se ne ‘zaštite svi građani’, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin, javlja BBC.

Putin je proruskim aktivistima na jugu i istoku Ukrajine poručio da odustanu od referenduma o neovisnosti ovog vikenda, a s granice s Ukrajinom povučene su ruske vojne snage.

”Rusija vjeruje da su za krizu u Ukrajini krivi oni koji su organizirali udar u Kijevu 22. i 23. veljače te još uvijek ne žele razoružati desničarke i nacionalističke elemente”, kazao je Putin.

Prava stanovništva ruskog govornog područja na jugu i istoku zemlje štite se od nedomokratske vlade u Kijevu, izjavila je službena Moskva.

Službena Moskva poručila je kako će prava stanovništva ruskog govornog područja na jugu i istoku zemlje štititi od nedemokratske vlade u Kijevu.

Kako prenose ruske novinske agencije RIA i Interfax, Putin je istaknuo da su gledišta OESS-a i Moskve vrlo slična i želi rješenje krize što je prije moguće, pri čemu valja uzeti u obzir interese svih Ukrajinaca.

Izravan dijalog je ključan za rješenje krize, rekao je Putin i dodao da se kriza trenutno razvija prema ‘najgorem mogućem scenariju’ za što je optužio vladu u Kijevu.

Ruski separatisti u Donjecku su nakon Putinovog poziva rekli da će prijedlog razmotriti na svojoj skupštini u četvrtak

‘Sutra ćemo razgovarati o tome na narodnoj skupšitini. Izuzetno poštujemo predsjednika Putina i ako on smatra to nužnim, onda ćemo razgovarati o prijedlogu’, poručili su oni.

agencije/kamenjar.com

facebook komentari