Connect with us

Iz Svijeta

Putin pratio održavanje vježbi ruskih strateških nuklearnih snaga

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je pratio održavanje vježbi ruskih strateških nuklearnih snaga, priopćio je Kremlj.

“Zadaće čija je realizacija predviđena u sklopu obuke snaga strateškog odvraćanja u potpunosti su izvršene, sve su rakete dosegnule svoje ciljeve”, stoji u priopćenju Kremlja.

Vojni informativni kanal Zvezda prikazao je ministra obrane Sergeja Šojgua u trenutku dok Putinu pojašnjava da se vježbe provode tako da se ostvari “masovan nuklearni udar strateških ofenzivnih snaga kao odgovor na neprijateljski nuklearni udar”.

Načelnik stožera Valerij Gerasimov Putinu je kazao da vježba uključuje interkontinentalne balističke rakete Jars, podmornice i strateške bombardere Tupoljev.

Ruski dužnosnici posljednjih su tjedana više puta optužili Ukrajinu da planira upotrijebiti “prljavu bombu”, koja sadrži radioaktivni materijal, no svoju optužbu nisu potkrijepili nikakvim dokazima.

Novinska agencija RIA citirala je Putina koji je rekao da je potencijal sukoba u svijetu i regiji i dalje visok.

Pentagon je dan ranije rekao da ga je Rusija obavijestila o svojoj namjeri da izvede vježbe u vrijeme kada NATO uvježbava vlastitu upotrebu američkih nuklearnih bombi baziranih u Europi u svojim redovitim godišnjim vojnim vježbama. (Hina)

Antiratna grupa uništava ruske pruge

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari