Connect with us

Iz Svijeta

Putin: ‘Slanje raketa ATACMS u Ukrajinu bila je greška’

Objavljeno

-

Hina/Epa

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je rekao da su Sjedinjene Države sve uključenije u rat u Ukrajini te da su pogriješile kad su joj dali rakete dugog dometa ATACMS.

Vladimir Putin je na konferenciji za medije tijekom posjeta Kini rekao da je kineskom predsjedniku Xiju Jinpingu rekao “neke detalje” o Ukrajini. Kazao je kako su “vanjski faktori” i “zajedničke prijetnje” poslužile samo za jačanje rusko-kineske suradnje.

Ruski predsjednik rekao je da odluka Washingtona da opskrbi Ukrajinu ATACMS-om, što je Kijev potvrdio u utorak, “samo produžuje agoniju” za Ukrajinu.

“Prvo, to samo uzrokuje štetu i stvara dodatnu prijetnju. Drugo, mi ćemo naravno uspjeti odvratiti te napade. Rat je rat”, nastavio je Putin.

“No najvažnije, tome fundamentalno nedostaju kapaciteti da imalo mijenja situaciju na liniji kontakta. To je još jedna greška SAD-a”.

Ukrajina od početka sukoba od SAD-a traži sustave ATACMS kako bi prekinula ruske opskrbne linije, napala zračne baze i željezničku mrežu na okupiranom teritoriju.

“Veća greška, koja još nije vidljiva no od velike je važnosti, je da SAD postaje sve snažnije osobno uključen u sukob. I neka nitko ne kaže da nemaju ništa s tim. Mi vjerujemo da imaju”, naglasio je Putin.

Istaknuo je da je dobro da je zapad počeo govoriti o potrebi rješavanja ukrajinske krize mirnim putem, no nije naveo primjere za to.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas