Connect with us

Iz Svijeta

Putin: Strane vojne snage moraju otići iz Sirije

Objavljeno

on

Strane vojne snage moraju napustiti Siriju, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin istaknuvši da je i Moskve spremna povući svoje vojnike ako buduće vlasti u Damasku tako odluče, prenose ruski mediji u subotu.

“Svi koji se nelegitimno nalaze na teritoriju bilo koje države, u ovom slučaju Sirije, moraju napustiti taj teritorij. To se odnosi na sve države”, rekao je Putin u intervjuu za televizijske postaje RT, Sky News Arabia i Al Arabija, čiji su isječci objavljeni u subotu.

On je istaknuo da “ako buduće legitimne sirijske vlasti kažu da im više nije potrebna nazočnost ruskih oružanih snaga, to se onda naravno odnosi i na Rusku Federaciju”.

“Mi o tom pitanju apsolutno otvoreno razgovaramo sa svim našim partnerima, i s iranskim partnerima i s turskim. Više puta smo o tome razgovarali i s našim američkim partnerima. Ja sam također otvoreno rekao svojim kolegama: teritorij Sirije mora biti oslobođen od strane vojne nazočnosti i mora se u potpunosti uspostaviti teritorijalna cjelovitost Sirije”, naglasio je ruski čelnik. (Hina)

 

Kurdske snage odbile tursku kopnenu ofenzivu na sjeveroistoku Sirije

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari