Connect with us

Iz Svijeta

Putinov kritičar Aleksej Navalni bez svijesti odvezen u bolnicu zbog mogućeg trovanja

Published

on

Foto: Reuters

Ruski oporbeni političar Aleksej Navalni, koji je bio u zrakoplovu na putu za Moskvu, primljen je u bolnicu u Sibiru u četvrtak sa simptomima koje je njegova glasnogovornica opisala kao znakove trovanja.

Navalni (44) je bez svijesti i na intenzivnoj njezi nakon što se početo osjećati loše na letu iz sibirskog grada Tomska za Moskvu, kazala je Kira Jarmiš.

Nakon što je zrakoplov prinudno sletio u Omsk, Navalni je odvezen u bolnicu, objavila je ona na platformama Twitter i Telegram.

“Mislimo da je Aleksej otrovan nečime što je pomiješano s njegovim čajem”, kazala je. “To je jedino što je jutros popio”.

Jarmiš je to usporedila sa slučajem kada je prošle godine Navalni imaju jaku alergijsku reakciju koja je, po liječniku, mogla biti rezultat trovanja nepoznatom kemijskom tvari.

Navalni, pravnik i borac protiv korupcije, nekoliko je puta bio u zatvoru proteklih godina zbog organiziranja prosvjeda protiv Kremlja.

Europski sud za ljudska prava presudio je da su njegova pritvaranja bila politički motivirana i da su kršila njegova ljudska prava.

Prošle je godine Rusija proglasila njegovu neprofitnu udrugu Fondaciju za borbu protiv korupcije “stranim agentom”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari