Connect with us

Putopisno predavanje i promocija knjige Tomislava Perke u Širokom Brijegu

Objavljeno

-

Putopisno predavanje i promocija knjige “1000 dana proljeća” Tomislava Perka održati će se i u Širokom Brijegu. Spomenuti događaj zakazan je za utorak, 10. lipnja, a održati će se u kinu Borak, s početkom u 20 sati.

Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, nedavno se vratio s putovanja oko svijeta, koje je nazvao – 1000 dana ljeta. Obišao je pet kontinenata, i to s budžetom od svega par eura na dan.

knjiga perko putopis

Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici.

Družio se s policijom na granici Irana i Pakistana, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, završio u hipi selu u Australiji, posjetio najljepši otok na svijetu, živio s Maasai ratnicima u Africi, pronalazio smisao života u društvu šamana u džunglama Amazone.

Naposljetku, u jednom ribarskom selu u Ekvadoru, bacio se na pisanje knjige o svom putovanju. Oko stote stranice, uvidio je da se toliko toga ima za reći i o životu koji je svemu tome prethodio: kako je siguran posao zamijenio nesigurnošću ceste, kako su izgledali njegovi prvi putni koraci, kako su reagirali prijatelji i obitelj, kako je došao do ideje da krene na put oko svijeta te kako je sve to realizirao.

Odgovore na ta pitanja dao je u svom književnom prvijencu ‘1000 dana proljeća’ koji će nam uskoro predstaviti u Širokom Brijegu, kao i održati zanimljivo predavanje o svom tisućudnevnom putovanju.

couchsurfing

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari