Pratite nas

Reagiranja

QUO VADIS CROATIA???

Objavljeno

na

Prošlih dana svjedočili smo brojnim napadima na hrvatska obilježja od strane režimskih „novinara“. Prvo je smetao natpis „ZA DOM SPREMNI“ na spomeniku poginulim HOS-ovcima IX bojne „Rafael Vitez Boban“, zatim grb s prvim bijelim poljem, opet „prokazivanje ustašijanja“ i naravno, neprestani napadi na hrvatske branitelje.

Nu, „novinari“ to ne bi radili bez direktive iz vrha vlasti koja na ovaj već viđen način, udbaški precizno, odigrava zadnje poteze u svom mandatu, po onoj staroj rimskoj ; Zavadi pa vladaj! Prozivajući svakog i sve za „ustaštvo“, bez obzira koliko to prozivanje bilo bespredmetno, mentalni komunisti na vlasti pokušavaju hrvatskom narodu nabaciti nekakav suludi osjećaj krivnje, čega smo se nauživali od njih i njihovih mentora u Jugoslaviji, koja je na njihovu žalost propala 1991.

Na našu žalost ta ista Jugoslavija još živi u njihovim glavama, mada je oni prepredeno sada zovu „region“ i sl. Isto tako hrvatski narod žele zaplašiti nekim konstrukcijama u kojima se događa oživljavanje NDH, i stalno nam pokazuju kako moramo biti tolerantni i liberalni.

Oni pokazuju svoju tolerantnost i na primjerima; četnički spomenici „Belim orlovima“ i „komadantu odbrane Borova sela“ u Borovu, nisu predmet njihovog razmišljanja niti djelovanja, iako je prvi, spomenik četničkim hordama koje su po Hrvatskoj sijale smrt i radile zvjerstva, a na drugom piše „…dižu čelo i srpske zastave i ponosno i tvrdo na srpskoj zemlji stoje“(citat). Ne smeta ih ni četničko orgijanje na pravoslavni Božić.

To ih ne smeta, ali ih smeta „ZA DOM SPREMNI“, usklik koji je u više navrata odobren od Ministarstva uprave RH (registracija UDHOS-a, registracija Udruge IX bojne RVB, itd). Isto tako, odlukom Suda u Kninu je prepoznat kao stari Hrvatski pozdrav. Sve to nije bilo dovoljno da vlast ne posluša nekakvu peticiju sastavljenu od strane kojekakvih likova, među kojima se našlo i ratnih zločinaca, i mnogih osvjedočenih neprijatelja Hrvatske.

HSP zna kako je „ZA DOM SPREMNI!“ stari Hrvatski pozdrav, ma koliko se oni upinjali dokazati drugačije, ali zna i ono puno važnije ; „ZA DOM SPREMNI!“ se itekako koristio za vrijeme naše najslavnije povijesti, Domovinskog rata, u čijoj se pobjedi rodila Država Hrvatska! I zato su oni u pravu kada kažu da to nije njihov pozdrav. I nije! To je pozdrav onih koji su u razdoblju od 90-95 branili i obranili Hrvatsku državu, i onih koji su tu istu Hrvatsku željeli.

Noćnom akcijom skrnavljenja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima pokazali su pravo lice. Bez odluke suda, po mraku, poslali su hrvatske policajce da uništavaju spomenik hrvatskim braniteljima. Pitamo se jeli to uvertira u slanje hrvatskih policajaca na hrvatske branitelje???

HSP još jednom oštro osuđuje uništavanje spomenika poginulim pripadnicima IX bojne HOS-a Rafael Vitez Boban, a isto tako i govor mržnje od strane vladajućih i njihovih novinara, koji ovih dana prevladava medijskim prostorom. Također apeliramo na hrvatski narod, da ne nasjeda na udbaške metode kojima se pokušava razjediniti hrvatski puk, a sve po naputku „MI ILI ONI“ kako je nedavno rekao budući bivši Predsjednik vlade Milanović.

I na kraju, gospodo, Hrvati su postojali i prije Ustaša, postoje i poslije, a postojat će i poslije vas. A i Hrvatska također!

[ad id=”40553″][ad id=”40551″][/ad]

A. Bašić

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari