Connect with us

Reagiranja

RADIĆ: NIJE BILO ŠTO JE BILO, NEGO ŠTO HRT KAŽE DA JE BILO

Objavljeno

-

Politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić reagirao je na ‘djetinjasti i prozirni’ odgovor HRT-a na njegove prozivke za prikazivanje karte na kojoj je Kosovo još uvijek dio Srbije i za izostanak izravnog prijenosa otvorenja vukovarskog Vodotornja, piše Domovinski pokret na facebooku.

“S HRT-a nisu objasnili kako je došlo do prikazivanja karte Europe na kojoj Kosovo nije neovisno, niti hoće li itko odgovarati za ovaj propust. Tek su ustvrdili da ne znaju u kojoj je emisiji ta karta prikazana, iako je iz sporne slike jasno da je riječ o studiju emisije Dobro jutro, Hrvatska. Sada kada i to znaju, još jednom ih pozivam da od Ministarstva vanjskih poslova zatraže Odluku RH o priznanju Republike Kosovo i da je više ne ignoriraju.

No zato na Prisavlju tvrde kako na Vodotornju u vrijeme službenog otvorenja nije bilo nikakvog programa ni događaja – osim vatrometa – a da su sve najave, glazbeni brojevi, kao i dizanje zastave, bili unaprijed snimljeni nekoliko dana ranije.

Da to nije istina, potvrdila je javno voditeljica otvorenja Karmela Vukov-Colić, koja je na HRT-u provela 30 godina.

Citiram:

‘Čitam i ne vjerujem.
Ovo je službeno očitovanje sa stranica HRTa. Neistinito i u najmanju ruku uvredljivo za organizatore i onih 30-40 ljudi koji su jučer uživo radili svečano otvorenje vukovarskog vodotornja. Ujedno i pravi odraz stanja na Prisavlju. Moram to reći. Zbog istinitog informiranja javnosti’, komentirala je Vukov-Colić na svom Facebooku.

A uoči otvorenja, jedan od izvođača Jacques Houdek, također na svom Facebooku, najavljuje nastup uživo s izvedbom pjesme Mojoj majci.

Iako HRT tvrdi da to sve nije istina, moram stidljivo priznati da sam i sam na svoje oči vidio Karmelu Vukov-Colić, Stanka Šarića i Najbolje hrvatske tamburaše, Jacquesa Houdeka i druge izvođače 15-ak minuta prije svečanog otvorenja. Pošto HRT tvrdi da svega toga nije bilo, to su zasigurno bili hologrami.

Osobno sam se uvjerio da je HRT majstor nadrealne stvarnosti, i to na sučeljavanju kandidata za predsjednika RH, kada je Miroslav Škoro u šminku ušao kao čovjek normalnog tena, a izašao kao bijeli hologram od kojega su pritom udaljili zvučne kutije tako da nije mogao čuti ostale kandidate.

Osim što se počela crvenjeti izvana, zgrada HRT-a od stida i sramote crveni se i iznutra jer smo dobili na desetke poziva i pisama podrške i isprike mnogobrojnih časnih djelatnika HRT-a zbog sramotnog izostanka prijenosa.

Prava istina je da je svečano otvorenje održano bez izravnog prijenosa na HRT-u i to je činjenica od koje na Prisavlju ne mogu pobjeći. Ali svi se skupa moramo naviknuti na “novo normalno” i na novi slogan HRT-a: NIJE BILO ŠTO JE BILO, NEGO ŠTO HRT KAŽE DA JE BILO”, navodi Mario Radić, politički tajnik Domovinskog pokreta.

HRT odbacio prozivke oko ‘neprenošenja’ otvorenja obnovljenog Vodotornja

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari