Connect with us

Politika

Radić o Pupovcu: Malo u oporbi, malo vladajući, malo ugrožen, zamolio bih ga da odluči što je

Objavljeno

-

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić bio je gost Igora Bobića u N1 Studiju uživo.

Radić je na pitanje o saborskom odboru za ljudska prava rekao kako je situacija to da su dva člana SDSS-a već u oporbenoj kvoti. “Ne možete imati sitguaciju da je jedan klub i u oporbenoj i u vladajućoj kvoti. Ovo je specifična situacija. Oni su se već deklarirali kao oporbeni, dobili su dva potpredsjednika i to jeto. Članovi SDSS-a su već u oporbenoj kvoti, ako nisu… Mi ne možemo tu glasati. Ne postoji način da jedan klub bude i oporbeni i većinski”, rekao je.

“Vidjet ćemo”, odgovara Radić na daljnja pitanja o ovoj temi. “To nije etnički princpi, taj način lijepljenja etiketa… To je princip koji smo unijeli u politiku, mi ne možemo biti dio većine sa SDSS-om, zašto smo to rekli – imamo svoje razloge. Da smo bili dio neke druge većine, inzistirali bismo da Možemo ne može biti dio te većine, a oni nemaju etnički princip”, kaže. “Nikad nisam gledao na takav način, mi gledamo tko je koje stranačke pripadnosti, ovo drugo ne dolazi u obzir”, kaže Radić.

“Svi koji žele mijenjati stavove DP-a trebaju se učlaniti u stranku pa to raditi kroz stranačka tijela. To je naš stav i to je tako. Spuštati se na tu razinu nije u redu, malo je i maliciozno. To su naši stavovi, nemaju veze s etničkom pripadnošću i neće nikada imati, mi imamo pripadnika srpske pripadnosti u stranci”, govori Radić. “Ako je Odbor iz vladajuće kvote, to je nešto najnormalnije, to je princip na kojem Sabor radi. Jedan klub ne može biti dvije trećine u oporbi, a jedna u vladajućoj većini”, kaže.

“Oni su prihvatili da budu dio oporbene kvote”, kaže i dodaje da su pripadnici nacionlanih manjina organizirani u svoje klubove. “Nacionalne manjine su sad u sedam klubova”, kaže.

Radić kaže kako će se to riješiti, a izjave Furija Radina nije htio komentirati. “Mi imamo svoje principe. Radin nije član DP-a i on neće određivati principe DP-a. Kako će biti? Bit će kako će biti”, kaže Radić za N1

Na pitanje je li ogrožena Vlada, Radić kaže: “Mislim da toga neće doći, ali živi bili pa vidjeli.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas