Pratite nas

Vijesti

Radikalne selefije iz BiH ozbiljna prijetnja državi i regiji

Objavljeno

na

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za obranu i sigurnost u Parlamentarnoj skupštini BiH Dušanka Majkić upozorila je danas da su selefije iz BiH, koje se bore na ratištima širom islamskih zemalja u svijetu, ozbiljna prijetnja za sigurnost BiH.

Poznato je da se u Iraku, Siriji, Afganistanu, Egiptu i tko zna gdje sve ne u svijetu `ratnici` iz BiH bore pod zastavom islama i `pomažu svojoj braći`. Ono što predstavlja poseban sigurnosni izazov jest kako će se BiH izboriti s takvim osobama kada se vrate s tih kriznih područja – rekla je Srni Majkićeva i ukazala da bi,prema procjenama, džihadisti-povratnici mogli budti i regionalni problem.

Ona je podsjetila da je na jednoj od posljednjih sjednica Zajedničke komisije, na kojoj je raspravljano o stanju sigurnosti u BiH, skrenuta pažnja da je ovaj problem jedan od najozbiljnijih prijetnji sigurnosti BiH i njenim građanima.

Prema njenim riječima, selefije iz BiH odlaze na ratišta širom svijeta i tamo dolaze u kontakt s raznim radikalnim elementima i međunarodnim terorizmom.
Iskustva s kojim se oni vraćaju mogu po BiH biti  veoma problematična, a neke procjene govore da bi to mogao biti i regionalni problem  naglasila je Majkićeva.

Ona smatra da na pitanju selefija najviše treba uraditi sigurnosne agencije u BiH, ali i bošnjački narod u cjelini, jer su ti radikalni islamisti usmjereni protiv svih onih koji ne poštuju njihovo prakticiranje vjere, dakle i protiv svog i drugih naroda.

Majkićeva je zaključila da je sudjelovanje državljana BiH u ratom zahvaćenim žarištima širom islamskih zemalja ozbiljna prijetnja sigurnosti BiH, čije se institucije ovim pitanjem moraju ozbiljno pozabaviti.

Selefija Derviš Halilović iz sela Smajići kod Nemile poginuo je u Siriji, nakon što je među grupu mudžahedina pala granata.

Derviš, koji je promijenio ime u Omar, bio je tijekom rata u BiH član jedinice “El-mudžahid”, koja je bila u sastavu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH.

Trenutno se u Siriji nalazi nekoliko desetina mudžahedina iz zemalja bivše Jugoslavije, najviše iz BiH, Albanije, Makedonije i Srbije, odnosno Sandžaka.

Srna

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Trg proključao, svjetski viceprvaci s Thompsonom zapjevali hit ‘Lijepa li si’

Objavljeno

na

Objavio

Trg proključao, navijači slave sa svjetskim prvacima: ‘Ovo samo mi Hrvati možemo napraviti’.

Vatreni su zajedno s Thompsonom pjevali: ‘Lijepa li si’

– Svi su na kraju zapjevali ‘Ustani bane,’ ‘Moju domovinu’, ‘Vivat Croatia’

– Izbornika Zlatka Dalića igrači su nekoliko puta bacili u zrak, a onda se obratio navijačima… – Nemam riječi da vam zahvalim – rekao je Dalić, no navijači su ga prekinuli povicima ‘Zlatko, mi te volimo’.

– Mi u Rusiji nismo igrali za sebe, igrali smo za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, za sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje. Jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni ove šahovnice. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci – rekao je Dalić.

– Mi smo dali sve od sebe, ali ste i vi dali sve od sebe, dodao je Dalić uz povik: – Iznad svih, Hrvatska!

Zlatko Dalić: Iznad svih – Hrvatska! (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Thompson je s Vatrenima! Hoće li pjevati na Trgu bana Jelačića?

Objavljeno

na

Objavio

Kako su zabilježile kamere u tv prijenosu dočeka Vatrenih,  u autobusu bez krova s Vatrenima se nalazi i popularni pjevač Marko Perković Thompson

Podsjetimo, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i najbolji igrač na svijetu – Luka Modrić osobno je nazvao Marka i rekao da je njihova želja da s njima otpjeva svoje pjesme i posebno – navijačku himnu svih Hrvata ‘Lijepa li si’…

HNS nema ništa protiv toga, no pojavile su se špekulacije da mu ‘određene silnice’ ne dozvoljavaju nastup: Govore na sastancima da će “kriva slika iz Zagreba otići u svijet”, a neki čak i da bi Thompsonov nastup bio “degutantan”… upozorio je jutros urednik i voditelj tv Bujice, Velimir Bujanec.

Hoće li MPT ipak nastupiti?

Bujanec: Urazumite se i uvrstite Thomspona u službeni protokol dočeka Vatrenih!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori