Radimir Čačić izišao iz zatvora u Valturi

  0

  Radimir Čačić izišao je iz zatvora u Valturi oko 10.30 sati i pri tome uspio izbjeći okupljene novinare i fotoreportere koji su ga čekali.

  cacic_

  Njegov dolazak u Varaždin, do kuće u Cankarevoj ulici, očekuje se oko 16 sati, a kako kaže Natalija Martinčević, predsjednica udruge Reformista, neće davati izjave.

  Tijekom vikenda odmorit će se, provesti ga s obitelji, a početkom idućeg tjedna počet će davati prve izjave. Kroz desetak dana održat ćemo i feštu dobrodošlice – kaže Martinčević.

  Čačić je završio u zatvoru zbog prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je 2010. poginulo dvoje ljudi.  Radimir Čačić osuđen je na 22 mjeseca, a na slobodu je izlašao godinu dana od početka izdržavanja kazne 17. lipnja 2013. godine.

  Kaznu je služio u zagrebačkom Remetincu i kaznionici u pulskoj Valturi. Sredinom svibnja ispunio je uvjet za podnošenjem zahtjeva za uvjetnim otpustom budući da se u zatvoru ponašao primjereno kućnom redu i zatvorskim pravilima. Tijekom služenja kazne izbačen je iz HNS-a, stranke čiji je suosnivač i predsjednik bio. Najavio je povratak na političku scenu s bivšim HNS-ovcima koji ga podržavaju, a okupljeni su u udruzi Inicijativa za osnivanje Narodne stranke – reformista.  VL

  facebook komentari