Connect with us

Radimir Čačić potvrdio koaliciju s Bandićem

Objavljeno

-

Nakon što su se srdačno izljubili i potvrdili koaliciju, Radimir Čačić i Milan Bandić otišli su na kavu obližnji restoran

Nakon što je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić stigao oko 10.20 na neformalno okupljanje Inicijative za osnivanjeNarodne stranke – reformisti, gdje je već bio Radimir Čačić, dali su i prve službene izjave. Ležerno odjeveni i dobro raspoloženi na upite novinara da li ovaj Bandićev dolazak na okupljanje reformista i vrlo srdačan pozdrav znači i službena potvrda njihove koalicije, Bandić je kao i uvijek u svom stilu izbjegavajući konkretan odgovor uzvratio:

bandic cacic koalicija– Najvažnije je da je čovjek zdrav i slobodan – Bandić je to papagajski potvrdio nekoliko puta. Čačić je ipak bio nešto rječiti pa je kazao kako su reformisti imali jučer jedan radni sastanak na Varaždin bregu, a danas su njihove kolege iz zagrebačke podružnice organizirali ovo druženje na Jarunu, a kada se nešto događa u Zagrebu, onda je i domaćin i gradonačelnik grada koji ih je došao i pozdraviti.

Na inzistiranje novinara je li ovo njihovo današnje druženje ipak najava koalicije, Čačić je odgovorio:

– Molim vas, kakve veze ima dolazak gradonačelnika s kojim ionako već desetljećima pijem kavu s koalicijom? Međutim, da, mi smo otvoreni za suradnju i okupljamo ljude koji nemaju ideoloških prepreka, ali iza sebe imaju rezultate, uzvratio je Čačić.

Kada su novinari ipak zamolili da precizira je li njegova rečenica značila potvrdu koalicije uzvratio je “da,da”.

Iako su novinari imali još pitanja, Čačićeva pr-ovka Ankica Mamić inzistirala je da se razgovor s novinarima prekine i potom su Čačić i  Bandić otišli u obližnji restoran nakavu. Milan Bandić napustio je skup reformista nakon pola sata razgovora sa Radimirom Čačićem.

Inače, na Jarunu se okupilo oko 200 simpatizera i članova inicijative od kojih je veliki broj odjeven u ljubičaste majice jer su ljubičastu odabrali za jedna od svojih simbola. Tu je i predsjednica inicijative Natalija Martinčević koja nam je kazala da je pun autobus članova inicijative iz Varaždina stigao u Zagreb, kako bi podržali kolege. Inicijativa u ovom trenutku ima preko 2000 članova iz cijele Hrvatske, a da samo u Varaždinu članstvo broji 400 ljudi.

Martinčević je najavila kako će reformistima ljeto biti izuzetno radno i da će obići cijelu Hrvatsku i to zbog dva cilja – izgradnja infrastrukture i prezentacijom programa -a u rujnuće stranka biti osnovana.

– Mi nećemo kao i drugi koji osnivaju sada stranke, stranku osnivati da bismo bili protiv. Upravo suprotno, bit ćemo afirmativni i konstruktivni za sve probleme koje uočavamo i odmah ćemo nuditi konkretna rješenja. Naš program će biti otvorena knjiga, tako da tijekom ljeta građani, stručnjaci, svi oni koji se žele priključiti mogu. Uglavnom, u rujnu ćemo postati parlamentarna stranka, izjavila je saborska zastupnica Natalija Martinčević, koja je dosad dala dva važna zakonska prijedloga vezano uz preferencijalno glasovanje i financiranje eu projekta.

Upitana ima li informacija kako se u njenoj bivšoj stranci u HNS-u gleda na događanjareformiste, kratko je uzvratila to ih to uopće ne zanima.

Inače kada smo okupljene na Jarunu pitali kako komentiraju HNS i njihovu predsjednicuVesnu Pusić, neslužbeno smo mogli čuti “da nema reformista, HNS i Vesna Pusić nikad ne bi završili u Dnevniku”.

VL

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas