Connect with us

Politika

Radimir Čačić: Glasat ćemo za Đurđević, samo dogovor vodi rješenju

Objavljeno

on

Predsjednik Narodne stranke – Reformista Radimir Čačić rekao je u subotu da će u Hrvatskom saboru glasati za Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda te ocijenio da samo dogovor vodi rješenju.

“Mi ćemo glasati- dobila ili izgubila- za Đurđević…. Neka HDZ tumači što hoće, to je njihov problem”, rekao je Čačić u intervjuu za RTL Danas.

Na novinarsku tvrdnju da su HDZ i Reformisti koalicijski partneri, Čačić je odgovorio: “Ne na tome”.

“Mi smo na programu vlade rekli što podržavamo, a ovdje nam ne pada na pamet da podržimo nešto s čim se duboko ne slažemo”, odgovorio je Čačić.

Podsjetio je i kako je Đurđević prihvatila da bude kandidatkinja predsjednika Republike za predsjednicu Vrhovnog suda što je, smatra, časno, pošteno, korektno i po Ustavu. Također, jasno je i rekla da će se kandidirati kada bude raspisan javni poziv. Sve u skladu s zakonom i nigdje kompromitirana, rekao je.

Poručio je i kako su se odlučili za dokazanu osobu i ženu koja godinama ima jasan stav.

Smatra da se u tom slučaju “ne radi o igrokazu, već o ozbiljnoj temi” koja dijeli zemlju politički, i u svakom drugom pogledu. No, Čačić drži da se to može riješiti jedino dogovorom.

Čačić je naveo da će, ako Đurđević ne bude izabrana u Saboru, ponovno biti raspisan javni poziv i kandidat kojeg predsjednik Milanović predloži te će ga ponovno
na glasanju – izabrati ili neće.

“Samo je dogovor nešto što vodi u smjeru rješenja. A rješenje ćemo prije ili kasnije morati dobiti, kao i promjenu zakona, jer je on očito nepotpun”, ocijenio je te dodao da se dogovor mora postići između predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari