Pratite nas

Vijesti

Radimir Čačić ušao u zatvor

Objavljeno

na

Bivši potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u 19.04 došao je u zagrebački Remetinec, gdje počinje izdržavati zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj 2010. u kojoj je poginulo dvoje ljudi.

[dropcap]Č[/dropcap]ačić je do Remetinca stigao automobilom s odvjetnikom Rajkom Mlinarićem. Pred zatvorom su ga dočekali mnogobrojni novinari i snimateljske ekipe. Oko 8 sati Čačić je izašao iz dvorišta obiteljske kuće u Varaždinu, u automobilu kojim je upravljala njegova supruga Marija, i uputio se prema Zagrebu.

Konačnu odluku o kaznionici u kojoj će biti najmanje 11 mjeseci donijet će stručnjaci nakon opservacije koju Čačić mora proći u Remetincu.

Odvjetik Mlinarić izjavio je da je počelo izvršavanje kazne te da je Čačić optimističan i vrlo realan u ovoj situaciji. Na kraju krajeva, došao je riješiti jednu etapu svoga života vezano uz presudu koja je donesena. Nema mjesta ni panici, ni povećim emocijama, ima mjesta jednostavno realnom promišljanju i obvezi koje je Čačić svjestan i koju je u ovom trenutku počeo izvršavati, rekao je Mlinarić ispred zatvora u Remetincu.

Znamo početak, međutim ne znamo kraj, dodao je. Pojasnio je da se kraj ne zna jer da je presuda bila izvršavana u Mađarskoj, znalo bi se odmah da je početak prvi dan, a kraj istek 11. mjeseca. Dakle, gospodin Čačić bi u Mađarskoj, da je ta kazna izvršavana u Mađarskoj, služio zatvorski dio od 11 mjeseci, a nakon toga bi bio pušten na uvjetnu slobodu. Ovdje u Hrvatskoj znamo početak, a ne znamo kraj zato što je Vrhovni sud Republike Hrvatske donio presudu s kojom nismo zadovoljni i koja nije zakonita po našem shvaćanju i kojom su povrijeđena ustavna prava i nije slijedio mađarsku presudu. Dakle, presuda u Mađarskoj je puno blaža nego presuda u Hrvatskoj. To se nije smjelo dogoditi i to je razlog naše ustavne tužbe kojom se pravno želimo zaštititi od takvog postupka. Zbog čega se Hrvatska odlučila pooštriti sankciju za gospodina Čačića zasad nije jasno, u pravnom smislu nema razloga za takvo odlučivanje i očekujemo da Ustavni sud ispravi tu pogrešku, ustvrdio je Čačićev odvjetnik Mlinarić.

Čačić je u studenome 2012. u Kapošvaru osuđen na 22 mjeseca zatvora i trogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilom zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj 8. siječnja 2010. u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Potvrđujući mađarsku kaznu, zagrebački je sud u siječnju ove godine odlučio da nakon najmanje polovice izdržane kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust.

U nedavnom medijskom istupu na HTV-u, u emisiji Tema dana, na pitanje kako se osjeća, odgovorio je – dobro s obzirom na okolnosti. Rekao je da će u zatvoru imati više vremena za čitanje, ali i za podizanje fizičke kondicije, za koju smatra da mu nije blistava. Kazao je da iz politike nije izašao niti će izaći, samo je svoje aktivnosti zaledio.

hrt.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Penava otkrio za koga je na predsjedničkim izborima, jer mnogi potenciraju dilemu

Objavljeno

na

Objavio

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na svojem je Facebook profilu otkrio kako će njegov glas na predstojećim izborima pripasti aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

“U pokušaju da unesu nemir i pomutnju mnogi potenciraju lažnu dilemu za koga ću glasati na predstojećim predsjedničkim izborima.

Moj je stav kao sudionika prve predizborne kampanje Kolinde Grabar Kitarović, kada smo ostvarili teško zamislivu pobjedu, da su neki brzo zaboravili vrijeme dvojice njenih prethodnika i koliko je veliki iskorak u smislu nacionalnog ponosa i naboja ona napravila. U jednom detalju samo, imati svoju predsjednicu u nacionalnom dresu danas nam je normalno međutim nekada nije bilo tako.

Naravno da je tijekom mandata bilo propusta koji se nisu trebali dogoditi ali tko ih nema?

Većina Hrvata zna tko je tko, neće one koji su unesrećili državu i vukli je u region, a neće ni eksperimentirati s nekim drugim kandidatima.
Naravno, neovisna smo, demokratska država, svatko ima pravo birati i biti biran.

Ne mislim da je moj stav previše važan ali ću ponoviti koliko puta bude potrebno kako ne bi bilo dileme, moj glas ima aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jer mislim da ga je zaslužila. Laku noć svima”, napisao je Penava na Facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Kolinda Grabar Kitarović: ‘Neki su tamburali po Americi dok smo mi ovdje davali potporu ljudima. Milanović? Za njega vrijedi sve živo pa i jastog u Taču’

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u sklopu predizborne kampanje u utrci za novi mandat boravila je u Sinju. Tom je prilikom odgovarala na pitanja novinara.

Upitana je kako komentira činjenicu da je njezin protukandidat, Miroslav Škoro, na svom predizbornom skupu HDZ-ovcima poručio da je on njihov predsjednik.

“Ja sam predsjednica Hrvatske, predsjednica svih hrvatskih državljana, bili oni u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, u iseljeništvu ili manjine u susjednim hrvatskim državama. Što se tiče autentičnog HDZ-a, pitam se otkud to najednom. Ja sam u svojoj domovini od svojega rođenja bila i u najtežim vremenima, početkom devedesetih.

Nekad treba pitati gdje si bio kad je grmilo, neki su tamburali po Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci, svojim oružanim snagama. A kad je riječ o HDZ-u, trenutno kao predsjednica naravno nisam član, međutim, nikada nisam okrenula leđa HDZ-u niti sam u stranci bila zbog političkog profita. Pridružila sam se stranci krajem osamdesetih godina kao pokretu za koji sam prepoznala da je pokret za slobodnu i neovisnu Hrvatsku”, rekla je predsjednica.

Odgovorila je i Zoranu Milanoviću, koji ju je prozvao rekavši da kao ministrica u Sanaderovoj Vladi nije bila u Vukovaru. “Kao građanka bila sam u Kninu i u Vukovaru. Netom nakon oslobođenja Knina, mislim da je to bilo dva dana nakon oslobođenja Knina, u Vukovaru nakon završetka mirne reintegracije, odvela sam svoju djecu da vide to stratište u Vukovaru, da se to nikada ne ponovi i ja ću i kao građanka uvijek odlaziti i u Knin i u Vukovar”, poručila je Grabar Kitarović.

Istaknula je da se predizborna kampanja od samog početka spušta na osobnu razinu. “Još nisam vidjela nijedan jedini program osim svojega i nastojim govoriti o programu, međutim, prisiljena sam odgovarati na ovakva pitanja, jednostavno zato što me vi pitate da odgovorim na to. A gospodinu Milanoviću mogu reći, za njega vrijedi sve živo, i Tuđman i Tito i komunizam, odnosno socijaldemokracija i suverenizam, što god mu odgovara, pa i jastog u Taču”, rekla je Grabar Kitarović.

Osvrnula se i na svoj tvit u kojem je, komentirajući Milanovića i Škoru, napisala: “Oba su pala.”

“To je u čast gospodinu Goranu Pauku s kojim sam bila jučer, on je bio taj koji je pogodio dva jugoslavenska zrakoplova i mislim da je to bila prekretnica u ratu protiv Hrvatske. Shvatili smo da mi znamo, možemo i hoćemo, a i sad vam kažem, Hrvatska zna tko je kada se i gdje borio i Hrvatska zna tko može, hoće, zna, mora i želi bolje”, rekla je predsjednica.

OBA DVA, OBA DVA, OBA SU PALA

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari