Pratite nas

Kronika

Radman ukinuo domoljubnu pjesmu: ‘Dobro jutro, Hrvatska’!

Objavljeno

na

Ukidanjem domoljubne pjesme Hrvati i opet svjedoče u najmanju ruku neobičnim odlukama HRT-a koji po tko zna koji put potvrđuju da su unatoč dugogodišnjem postojanju amateri koji još uvijek nisu prepoznali htijenja onih koji im plaćaju. Ili možda jesu… Ali ipak ostaju pri svojoj dobro znanoj politici.

[ad id=”93788″]

Popularnoj emisiji i svojevrsnom ponosu HRT-a ‘Dobro jutro, Hrvatska’, posve je izmijenjen koncept i gledatelji je od sada mogu gledati u novom ruhu. Da se to novo ruho niti malo nije svidjelo poklonicima ove emisije, a da je ‘presvlačenje’ i koštalo, potvrđuje naš izvor s Prisavlja:

– Zanimljivo da na televiziji govore o štednji, a zapravo je sve puno skuplje. Primjerice, prije su imali javljanje jedne osobe iz dopisništava, a sada imaju četvero iz jednog centra. Npr. iz Osijeka se javlja dvoje ljudi s televizije, a dvoje s radija (!?). Svemu kumuje Vesna Karuza, ista ona koja je bila urednica naprasno ukinute emisije koju je vodio onaj siroti Tolj – saznajemo od sugovornika koji nam potvrđuje i da su gledatelji uistinu nezadovoljni novim konceptom kojim je zamijenjena i prekrasna domoljubna pjesma, zaštitni znak emisije.

Vratite nam lijepu domoljubnu pjesmu uz koju smo se budili!

Reakcije iz službe gledatelja potvrđuju nezadovoljstvo izmjenama jedne od rijetkih stvari na koje je HRT bio ponosan. Između ostalih, tv pretplatnici rekli su i ovo:

– nova koncepcija emisije Dobro jutro mi se uopće ne sviđa, a uvodna pjesma mi strašno nedostaje! Bila je prekrasna i stvarno bi me svako jutro razgalila prije polaska na posao. I što je najbolje – nakon svakodnevnog slušanja – NIKADA NIJE DOSADILA! Pogotovo mi je žao verzije s Majom Blagdan. Bila je bolja od ove skupne verzije.

– jako sam se ražalostila kada sam vidjela novi koncept emisije DJH. Nema one lijepe uvodne pjesme koja se ‘puštala’ prije početka emisije… Emisija je dobila nove voditelje koji, po meni, nisu za vođenje ove emisiju… Nadalje, temperature zraka se ne prikazuju u vrijeme u kojem su se prikazivale tako da sam danas ostala bez te informacije… Ukratko, emisija me više ne veseli… ostala sam razočarana tako da nemam razloga buditi se ujutro da bih gledala emisiju.

Osim reakcija iz Službe gledatelja, slični su komentari i s raznih portala koji potvrđuju razočaranost izmjenama i novim konceptom, a naročito ukidanjem domoljubne pjesme:

– Zna li tko zašto više ujutro ne svira Moja domovina?- pita se jedan čitatelj.

– Gdje su nestali stari voditelji i Moja domovina? – istoj stvari se čudi drugi.

Hrvati i opet svjedoče u najmanju ruku neobičnim odlukama HRT-a koji po tko zna koji put potvrđuju da su unatoč dugogodišnjem postojanju amateri koji još uvijek nisu prepoznali htijenja onih koji im plaćaju. Ili možda jesu… Ali ipak ostaju pri svojoj dobro znanoj politici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Preminuo poznati hrvatski psihijatar Vladimir Gruden

Objavljeno

na

Objavio

Istaknuti hrvatski neuropsihijatar i psihoterapeut Vladimir Gruden umro je u Bjelovaru u 81. godini, javlja Večernji list u subotu navečer.

Kako su doznali od članova obitelji, Gruden je bio na poslovnom putu u Bjelovaru gdje mu je pozlilo.

Vladimir Gruden rodio se 1939. godine u Osijeku. U Zagrebu je 1963. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu, a doktorirao je 1979. godine.

Nakon specijalizacije iz neuropsihijatrije, djelovao u Centru za zaštitu mentalnoga zdravlja (poslije Klinici za psihološku medicinu) Kliničkoga bolničkog centra u Zagrebu, gdje je bio voditelj odjela stacionarne psihoterapije, potom Psihoterapijskoga centra za parcijalnu hospitalizaciju, a od 1995. do 2003. bio je predstojnik Klinike; redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Glavno je područje njegova rada bila psihoterapija, na tom je području napose razradio autogeni trening, agnostičku i autoopservacijsku terapiju, tehnike hipnoze te integralnu psihoterapiju.

Autor je brojnih knjiga i znanstvenih radova. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

U Splitu ubijena dva muškarca, policija upozorava građane da ne izlaze iz kuća

Objavljeno

na

Objavio

Dvije su osobe smrtna stradale, a jedna je ozlijeđena u pucnjavi u središtu Splita u subotu u poslijepodnevnim satima, izvijestila je splitska policija koja traga za počiniteljem te građane poziva da ne izlaze na ulice.

Do pucnjave je došlo oko 15.35 sati, a prema prvim informacijama s terena počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana.

“Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ako uoče osobu odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem”, priopćila je policija. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari