Connect with us

Komentar

Radnici Diokija upozoravaju da Josipović nije vratio Ježićevu donaciju

Objavljeno

-

Usred kampanje za predsjedničke izbore radnici Diokija poslali su otvoreno pismo predsjedniku Ivi Josipoviću, premijeru Zoranu Milanoviću i predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku u kojem upozoravaju da Josipović nije vratio donaciju Roberta Ježića iz prošle kampanje, javlja Dnevnik.hr.

Predsjednik Josipoviæ krenuo u službenu kampanjuJežićeva tvrtka predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića prije 5 godina donirala je 200.000 kuna. Josipović je obećao da je će je vratiti ako se pokaže da je donacija u vezi s kriminalom. Podsjećaju na sve što se Robertu Ježiću stavlja na teret kao i na to da je prije 5 godina izdašnim donacijama potpomogao i SDP-ova, ali i HDZ-ova kandidata.

Za Josipovića ništa sporno, osim tajminga

“Mislim da treba reći da je malo neobično da se evo jave baš u predizborno vrijeme takvo pismo, a da slično pismo koliko znam nije upućeno HDZ-u, njihovom kandidatu koji su dobili puno veće donacije od gospodina Ježića od mene”, rekao je Ivo Josipović.

‘Uz uvažavanje radnika i radnica iz udruge ja ih molim neka se ne dozvole instrumentalizirati za predizbornu kampanju, a ako već inzistiraju, mislim da trebaju imati iste kriterije prema svima’, rekao je Josipović. Presuda Sanaderu, objašnjava Josipović, odnosi se na tvrtku Dioki Holding iz Švicarske, a ne na tvrtku DIOKI d.d. sa sjedištem u Hrvatskoj koja je donirala novac za kampanju.

No takvo objašnjenje radnike Diokija ne zadovoljava.

“Pustimo sad na stranu mogućnost dokazivanja da je upravo tih 200.000 kuna stečeno na nezakonit način, iza čega se predsjednik Josipović skriva, i upitajmo se koliko je moralno i etički zadržati ta sredstva”, napisali su.

“Nakon presude bivšem premijeru Sanaderu za veleizdaju uz pomoć svjedoka pokajnika Roberta Ježića, bivšeg vlasnika naše tvrtke, predsjednik je obećao povrat tih sredstva, ako se pokaže da su ta sredstva stečena na nezakonit način. Vješta izjava vještog pravnika koji je znao da je jako teško dokazati da su baš ta sredstva stečena na nezakonit način”, poručili su radnici Diokija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari