Connect with us

Radnici najavili prosvjed pred Čovićevom vilom

Objavljeno

-

Samoorganizirano i pored postojećih sindikata, radnici hrvatskih poduzeća u stečaju: Žitoprometa, Hercegovačke Radio-televizije, Sokola, Kapis Tomislavgrad, Hercegovina-gradnja, Šume Herceg-Bosne, te radnici i djelatnici iz svih grana prosvjete, zdravstva i drugih grana najavili su MUP-u HNŽ-a mirni prosvjed dana 24.12.2013. godine (utorak) u 12.00 sati na adresi Bare bb Mostar, pred velebnom vilom dr. Dragana Čovićakojeg smatraju najodgovornijim za otkaze preko 3.500 radnika te gašenje jedinog javnog hrvatskog medija – Hercegovačke radio-televizije.

Prosvjed nazivaju ”Radnički Božić pred Čovićevom vilom“. Radnici i njihova djeca ovaj Božić dočekuju gladni bez bilo kakvih prava i socijalne ili zdravstvene zaštite, te što je najbolnije uništenih radnih mjesta, naveli su u priopćenju.

”Na prosvjedu ćemo pozvati SIPA-u i Županijski MUP da istraže odakle Draganu Čoviću, kojeg smatramo odgovornim za ovakvo stanje,više Vila od 5 milijuna KM i otkud mu automobil od 140.000 EUR-a te da ispitaju postojanje tzv. crnih fondova HDZBiH i dr. Čovića te druge nekretnine i novci koji nisu zavedeni u imovinski karton, a njima se plaćaju sudske presude i novinari. Crni fondovi HDZ-aBiH i dr Čovića veći su od Sanaderove i Vidoševićeve afere zajedno. Zašto policija ne istraži podrijetlo imovine dr. Čovića i podrijetlo imovine radnika čija djeca nemaju za marendu?

Pozivamo i sve druge građane da nam se pridruže i da na mjesto prosvjeda donesu igračke malih modela autića kako bi ukazali na skupocjena vozila kupljena od uništenih hercegovačkih, nekad respektabilnih, tvrtki”, navodi se u priopćenju Saveza sindikata hrvatskih poduzeća Mostar i radnika hrvatskih poduzeća u stečaju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari