Pratite nas

Kronika

Radončić objavio dokumente, Džaferović dodijelio državljanstva BiH mudžahedinima koji su ratovali u BiH

Objavljeno

na

Bivši ministar sigurnosti BiH, Fahrudin Radončić, objavio je na svom Instagram profilu post naslovljen “Džaferovićev plan nije i nikada neće biti moj u kojem je objavio dokumente iz kojih je razvidno da je prvi bošnjački član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović, kao “načelnik Centra službe bezbjednosti” u Zenici dodjeljivao državljanstva BiH mudžahedinima koji su ratovali u BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Radončić je Džaferovića nazvao predsjedničkom marionetom pojasnivši da program njih dvojice u borbi protiv ilegalnih migranata nikada neće biti isti.

-U jučerašnjem intervjuu za N1 Šefik Džaferović, predsjednička marioneta, koji je koronu proveo sakriven u političkoj i fizičkoj samoizolaciji, opet pokušava dezavuirati javnost. Umjesto da ponovo pročita stenogram sa sjednice Predsjedništva BiH, gdje se vide ogromne političke razlike između nas dvojice kada je u pitanju obaveza sigurnosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana, on tvrdi da je naš migrantski plan isti. Nije isti i nikada neće biti!, napisao je Radončić na Instagramu.

Uz poruku da “ako koza laže, rog ne laže”, Radončić je objavio dva dokumenta iz kojih se vidi da je Džaferović potpisao odluku o dodjeli državljanstva BiH mudžahedinima koji su ratovali na strani bošnjačke Armije BiH.

-Zašto? Pa, neka nervozni Šefik pogleda dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana (koje smo, kao država, pod pritiskom Zapada, kasnije poništavali). Za ovu mu priliku objavljujem SAMO dva takva dokumenta. Ako koza laže, rog ne laže!, napisao je Džaferović na Instagram profilu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari