Connect with us

Radončić pozvao na državni udar, uz stranku stali plenumi

Objavljeno

-

”BiH je dvadeset godina bez ozbiljne državničke, regionalne ideje. Prvi smo u Europi po siromaštvu, bijedi. Obećavali su nam alijanse. Samo ove godine smo sa 500 otišli na 560 tisuća nezaposlenih. Prvi čovjek SDP-a kaže da je osvojio 17 posto vlasti i toliko odgovara. SDP ima 100 posto vlasti u energetici, federalnoj vlasti, 100 posto vlasti u Federaciji. U stvari, oni možda uzimaju 17 posto provizije, pa im je ta cifra u glavi”, kazao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić na velikom skupu te stranke održanom u zeničkoj Areni pod nazivom ‘Uz narod’.

”Tucite stoku”

Skupu je nazočilo oko deset tisuća članova i simpatizera te stranke mađu kojima su bili i predstavnici plenuma građana iz više bh gradova.

”Ljudi iz Plenuma su hrabri ljudi. Molim vas da njih podržimo. Ne znam jesam li im otežao ili olakšao kad sam imao dovoljno drskosti, kada sam rekao da oni ne provode državni udar, nego udaraju na državnu mafiju. Poturili su im drogu, mene su optužili da organiziram. Nema toga, ali ima bolesne kleptomanske vlasti koja krade narod. Ovoj zemlji nije potreban krizni štab da tuče građane, nego krizni štab da državu izvede iz problema”, rekao je Radončić.

Dodao je kako policija u BiH jako loše živi.

”Oni rade svoj posao. Mogli smo žrtvovati policiju i građane. Govoili su u hodnicima “tucite stoku”. Netko je pokušao paljenjem HDZ-a poturiti sukob Bošnjaka i Hrvata. Znate da to odgovara onima koji ne žele promjene”, kazao je Radončić.

Naveo je kako je ”iz njihovog ugla izbor mene za ministra sigurnosti je njihova velika greška”.

Smijanje SDP-u

”Ja se nisam miješao u operativni rad policija i agencija, ali jesam ohrabrio tužitelje, policiju, sudove… Zato im smetamo. Tsunami je krenuo, veliki procesi su krenuli i mi se time ponosimo. Tko traži moju smjenu? Oni kojima narod traži da odu. Oni kažu – Radončić je s Dodikom. I šta se pokazalo – oni su u đavoljem savezu s onim tko negira BiH. To je njihov savez. Oni su skinuli maske smjenjujući mene. Njima, ovdje pred vama poručujem, Bosnom će umjesto pet obitelji, vladati 550.000 obitelji nezaposlenih”, naveo je Radončić, dodajući da je ovo “posljednja šansa za BiH”.

”Neka se u listopadu dogodi izborni državni udar. Bit ćemo vrlo nemirni dok BiH ne izvučmo na europski kolosjek”, kazao je Radončić.

Naglasio je kako se neće miješati u stanje u drugim strankama.

”Naši prijatelji iz SDA su trenutno opterećeni izborom čelnika, koji će preuzeti taj veliki projekt. Nije naše da se miješamo. Naše je čak da navijamo da tu stranku preuzme neka normalna politička opcija, koja će nam pomoći da gradimo bolju BiH. Nije naše da drugima podmećemo, nego savez s patriotama i mi u tom smislu navijamo za njih”, rekao je Radončić.

Osvrnuo se i na konvenciju SDP-a rekavši prisutnima da Lagumdžijina stranka svoj skup ima u dvostruko manjem prostoru i da je strašno što se njihova konvencija zove “prvi koraci ka boljoj budućnosti”.

Avaz.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas