Pratite nas

Radončić pozvao na državni udar, uz stranku stali plenumi

Objavljeno

na

”BiH je dvadeset godina bez ozbiljne državničke, regionalne ideje. Prvi smo u Europi po siromaštvu, bijedi. Obećavali su nam alijanse. Samo ove godine smo sa 500 otišli na 560 tisuća nezaposlenih. Prvi čovjek SDP-a kaže da je osvojio 17 posto vlasti i toliko odgovara. SDP ima 100 posto vlasti u energetici, federalnoj vlasti, 100 posto vlasti u Federaciji. U stvari, oni možda uzimaju 17 posto provizije, pa im je ta cifra u glavi”, kazao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić na velikom skupu te stranke održanom u zeničkoj Areni pod nazivom ‘Uz narod’.

”Tucite stoku”

Skupu je nazočilo oko deset tisuća članova i simpatizera te stranke mađu kojima su bili i predstavnici plenuma građana iz više bh gradova.

”Ljudi iz Plenuma su hrabri ljudi. Molim vas da njih podržimo. Ne znam jesam li im otežao ili olakšao kad sam imao dovoljno drskosti, kada sam rekao da oni ne provode državni udar, nego udaraju na državnu mafiju. Poturili su im drogu, mene su optužili da organiziram. Nema toga, ali ima bolesne kleptomanske vlasti koja krade narod. Ovoj zemlji nije potreban krizni štab da tuče građane, nego krizni štab da državu izvede iz problema”, rekao je Radončić.

Dodao je kako policija u BiH jako loše živi.

”Oni rade svoj posao. Mogli smo žrtvovati policiju i građane. Govoili su u hodnicima “tucite stoku”. Netko je pokušao paljenjem HDZ-a poturiti sukob Bošnjaka i Hrvata. Znate da to odgovara onima koji ne žele promjene”, kazao je Radončić.

Naveo je kako je ”iz njihovog ugla izbor mene za ministra sigurnosti je njihova velika greška”.

Smijanje SDP-u

”Ja se nisam miješao u operativni rad policija i agencija, ali jesam ohrabrio tužitelje, policiju, sudove… Zato im smetamo. Tsunami je krenuo, veliki procesi su krenuli i mi se time ponosimo. Tko traži moju smjenu? Oni kojima narod traži da odu. Oni kažu – Radončić je s Dodikom. I šta se pokazalo – oni su u đavoljem savezu s onim tko negira BiH. To je njihov savez. Oni su skinuli maske smjenjujući mene. Njima, ovdje pred vama poručujem, Bosnom će umjesto pet obitelji, vladati 550.000 obitelji nezaposlenih”, naveo je Radončić, dodajući da je ovo “posljednja šansa za BiH”.

”Neka se u listopadu dogodi izborni državni udar. Bit ćemo vrlo nemirni dok BiH ne izvučmo na europski kolosjek”, kazao je Radončić.

Naglasio je kako se neće miješati u stanje u drugim strankama.

”Naši prijatelji iz SDA su trenutno opterećeni izborom čelnika, koji će preuzeti taj veliki projekt. Nije naše da se miješamo. Naše je čak da navijamo da tu stranku preuzme neka normalna politička opcija, koja će nam pomoći da gradimo bolju BiH. Nije naše da drugima podmećemo, nego savez s patriotama i mi u tom smislu navijamo za njih”, rekao je Radončić.

Osvrnuo se i na konvenciju SDP-a rekavši prisutnima da Lagumdžijina stranka svoj skup ima u dvostruko manjem prostoru i da je strašno što se njihova konvencija zove “prvi koraci ka boljoj budućnosti”.

Avaz.ba

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige: Hrvati pod KOS-ovim krilom

Objavljeno

na

Objavio

Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige o završnom računu Haaškog suda, čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.

Hrvatsko katoličko sveučilište i Višnja Starešina, autorica,

pozivaju Vas na promociju knjige

Hrvati pod KOS-ovim krilom:
Završni račun Haaškog suda

u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 18 sati
u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta
(nova zgrada na Kampusu), llíca 242, Zagreb

Radujemo se Vašem dolasku!

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Željko Tanjić,
rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

dr. Robin Harris, povjesničar

Davor lvo Stier,
zastupnik u Hrvatskom saboru

Višnja Starešina, autorica knjige

Molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 7. prosinca 2017.
na e-poštu: [email protected]

facebook komentari

Nastavi čitati

Kultura

Film „Gospa od Utočišta“ na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu

Objavljeno

na

Objavio

Na poziv nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije koje predvodi župan Božo Galić, boraviti će u uzvratnoj posjeti vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu 11. i 12. prosinca 2017. godine.

Na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, u dvorani Pavla VI., Josipa Sadlera 5 u Sarajevu, 11. prosinca s početkom u 19 sati premijerno će se prikazati dokumentarni film „Gospa od Utočišta“, redatelja Srđana Segarića.

Tema filma je najpoznatije marijansko hodočasničko svetište u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koje se nalazi u mjestu Aljmaš. U filmu je obuhvaćena kronika događanja kroz povijest od 1332. godine do danas, kronika o progonu hrvatskoga življa i njegove katoličke vjere s posebnim osvrtom za vrijeme Domovinskog rata, kada su Hrvati bili prognani sa svoga ognjišta, a svetište sravnjeno sa zemljom. Snimljen na autentičnim mjestima, u filmu su zabilježene izjave svjedoka, dokumentarna građa i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora. Film prikazuje kako je jedan kip Gospe u ratu vjernicima najavljivao slobodu i povratak.

Drugog dana posjeta planiran je susret župana Bože Galića i kardinala Vinka Puljića. U sastavu izaslanstva biti će i producent filma Antun Ivanković.

Gospa od utočišta (insert iz filma) from Artizana on Vimeo.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari