Connect with us

Analiza

RADOSNE VIJESTI: Hrvatska ide dalje, unatoč i usprkos!

Objavljeno

on

23.06.2016. Državni zavod za statistiku objavio je na svojim internetskim stranicama da je Stopa registrirane nezaposlenosti za mjesec svibanj 2016. 14,4 %. Napokon je promijenjen i Grafikon, tj. točno ono što sam tvrdio još 30.05.2016. i objavio na ovom cijenjenom portalu da će baš danas Grafikon na početnoj stranici DZS biti promijenjen jer je Stopa registrirane nezaposlenosti u padu, te da će se ta slika tužnog bivšeg Grafikona moći vidjeti samo na portalu Kamenjar i eventualno negdje „zabačen u arhivama“.

[ad id=”93788″]

Podsjetimo se:

Skoro svi smo „zaboravili“ da je za vrijeme bivše Kukuriku Kukulele KATASTROFALNE Vlade RH, Grafikon na početnoj stranici DZS mijenjan 3 puta u 4 godine, na žalost s pokazateljima povećane Stope registrirane nezaposlenosti te povećanjem njegove „visine“, a što se možemo uvjeriti na slici ispod:

nocenje

Ovaj Grafikon poviše je otišao u povijest, arhivu….i neka tamo ostane i ne vrati se više nikad!

Kako sam 30.05.2016. tvrdio, to se i ostvarilo, osim što sam „pogriješio“ u procjeni da će Stopa registrirane nezaposlenosti biti 14,6 % i uzeo si „rezervu“ pogrješke iz nekoliko razloga (podatci prije završetka tekućeg mjeseca te elektronskim nepotpunim podatcima). Svaki analitičar je radostan kad „pogriješi“ i kad su mu procjene „gore“ od stvarnog pozitivnijeg stanja.

Tako i danas, unatoč predviđenoj „pogrješci“ 30.05.2016.,  još sam radosniji. Dodatnu radost autoru ovih redaka čini još jedna lijepa vijest, koju već sad, 23.06.2016., TVRDIM, a službeno će biti objavljena i potvrđena od strane DZS i to u petak, 22.07.2016., kad će OPET i ovaj Grafikon na slici ispod otići u povijest, arhivu…

bdp

I ovaj  današnji, „novi“ Grafikon na stranicama DZS, poviše, odlazi u povijest, arhivu, ….. i neka tamo i ostane i ne vrati se nikad!

Kako naizgled male tvari, vesele čovjeka, kao što je sve ovo poviše navedeno, a hrvatski puk, „obični mali svijet“ nema pojma da je RH još na „krilima velike ptice“ zvane Izbori 2015. godine, kad je svima postalo jasno da je Partija sa svojim „satelitima“ skinuta s vlasti. Kad je svima postalo jasno da je „ručna kočnica“ sustavno uništavanog gospodarstva otpuštena, te da RH ima pravo na nadu, na novi uzlet, na bolje sutra.

Tzv. „zamašnjak“, koji je iznenadio i najveće optimiste, rastom BDP-a od 2,7 % u prvom tromjesečju, traje još i danas i trajat će i dalje, usprkos tzv. političkoj „nestabilnosti“. To nam samo pokazuje, da što god se događalo na političkoj sceni u Hrvata, jedino i najbitnije za dobrobit RH jeste da vlast ne obnaša Partija sa svojim „satelitima“.

Po svim dostupnim informacijama koje sam uspio prikupiti, usporediti, analizirati, proračun RH puni se još i dalje iznad svih očekivanja, nošen „vjetrom u leđa“ Izborima 2015., te odlaskom Kukuriku Kukulele KATASTROFALNE Koalicijske VRH s vlasti, iako su mnogi elementi vlasti još u „njihovim rukama“.

Moramo biti svjesni i činjenice da je usprkos ovim optimističnim rezultatima, RH još pod „emigrantskim valom“ iseljavanja hrvatskih ljudi, mladeži, pa čak i cjelokupnim obiteljskim odlascima u neke druge krajeve diljem svijeta u potrazi za boljim životom, tj. „trbuhom za kruhom“.

Tragedija RH, koja se zove ISELJAVANJE, direktna je posljedica sustavnog i ciljanog uništavanja svega što i u predznaku ima „hrvatski“ od strane bivše, bivše KATASTROFALNE VRH na čelu s Partijom i njezinim „satelitima“, te da ćemo te posljedice osjećati još godinama.

(Realno je bilo očekivati da će Stopa registrirane nezaposlenosti za mjesec svibanj 2016. biti 14,5 %, ali kako je DZS objavio da je ta „stopa“ 14,4 %, samo od sebe nameće se pitanje: Je li za ovu brojku „kriva“ treća decimala u izračunu ili  smanjenje broja „aktivnog pučanstva“ ili ekonomska emigracija Hrvata u druge zemlje, ili pak jedno i drugo i treće. Uvjerenja sam da je to „zasluga“ zbroja i jednog i drugog i trećeg.)

Usprkos svim pozitivnim pokazateljima (rast BDP-a, punjenje proračuna, smanjenje deficita, smanjenje rasta brzine rasta Javnog duga, smanjenje broja nezaposlenih ….) i negativnim pokazateljima ( iseljavanje, politička (politikantska) podmetanja, politička „kriza) realno je očekivati rast BDP-a i u drugom tromjesečju, pa makar i nijansu, više od 2 %, iako je Uskrs bio u ožujku, a ne u travnju. Realno je očekivati da se pozitivni trend nastavi, kao i da se „komunistička ruka“ više nikad ne približi Izvršnoj vlasti, jer tamo gdje oni dođu, „trava više ne raste“.

Hrvatska ide dalje, unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

KAD JE VESELO, NEKA JE…

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari