Connect with us

Komentar

Raguž: Hrvatska treba ignorirati zamolnicu i podići tužbu protiv zapovjednika ABiH

Objavljeno

on

Još 2017. pri posjetu BiH Andrej Plenković je, na moju osobnu sugestiju, obećao potaknuti tužbu protiv zapovjednika Armije BiH koji su tijekom najjače agresije na Hrvatsku ratovali na strani JNA. Zašto to nije napravio u ove četiri godine, ne znam, ali najbolji odgovor Hrvatske na ovu zamolnicu je potpuno ignoriranje iste i tužba prema zapovjednicima ABiH za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kazao je Slaven Raguž, Predsjednik HRS-a za N1.

Zaboravljamo kako je Atif Dudaković aktivno sudjelovao u granatiranju zadarskog područja, govoreći da će doći do Rima, ako mu Ratko Mladić to naredi. Sefer Halilović, ubojice generala Šantića koji je bio general HV-a uz to što je bio general HVO-a, kao i svi oni u čijim zonama odgovornosti su počinjeni masovni zločini nad Hrvatima u BiH su bili dio JNA tijekom agresije na Hrvatsku. Ovo bi bila jedina i prava pomoć Hrvatima u BiH, a ne novac za KUD-ove, opanke i narodne nošnje“ rekao je Slaven Raguž u gostovanju na N1 Hrvatska.

Kako je moguće da legitimno izabrani hrvatski ministar govori kako je zamolnica pravno, a ne političko pitanje? Kako je moguće da isti ministar govori kako postoje osnove za pravni progon zapovjednika HV-a?

Zašto je ovo u biti samo nastavni čin u obračunu SDA – Stranka demokratske akcije BiH/HDZ Bosne i Hercegovine oko prevlasti u tužiteljstvu?

Gdje je puklo između ove dvije stranke, znajući kako su obje 2015. izabrale Osmana Mehmedagića Osmice na čelo OSA-e, da bi njegova smjena, uz Sebijinu diplomu, danas bila jedan od glavnih razloga objave u javnosti ove Zamolnice, pita se Raguž.

Pogledaj cijeli intervju predsjednika Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž za N1 Hrvatska.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR