Connect with us

Raguž ‘mlađi’: Lako je tuđim gloginje mlatiti

Objavljeno

-

Hoće li Martin Raguž, koji je jedini i službeno istaknuo kandidaturu za predsjednika HDZ 1990 imati uskoro i svog suparnika i to u svom prezimenjaku i mlađem stranačkom kolegi Slavenu Ragužu, pokazat će skorašnji izborni sabor te stranke.

[dropcap] P[/dropcap]ojedini mediji najavili su “izbornu epizodu Raguž vs Raguž”, međutim, kako se čini, od toga neće biti ništa.

“Nisam razmišljao o kandidaturi za predsjednika, već o kandidaturi za Predsjedništvo, što su različite stvari. Što se mene osobno tiče ne želim nikome i neću dopustiti da mojim imenom gloginje mlati. Što se tiče ovih informacija koje su izašle u medije, uopće ih ne želim ni demantirati ni potvrditi. Ako su pristalice Martina Raguža toliko sigurne u pobjedu, onda nemaju razloga biti paranoični i zivkati svakih pet minuta, a ako pristalice Bože i drugih Ljubića misle da ću im biti kao smokvin list za nastavak klijentelističkog i obiteljskog vođenja stranke, varaju se”, kazao je Slaven Raguž, predsjednik GO HDZ 1990. Mostar za republikainfo.com.

On je poručio da će “ako i jedni i drugi nastave na način kako su počeli, tko zna, možda se čak i odlučim kandidirati, ali tada će, kao nikad ranije kad sam ja u pitanju, biti na tapeti i jedni i drugi, a kad s njima završim, onda će i treći doći na dnevni red”.

Raguž mlađi “ni luk jeo, ni luk mirisao”, uvučen je u, do sada mirno očekivanje izbornog sabora te stranke. Nadalje, kako se doznaje iz HDZ 1990, ovim se želi “zatalasati” smireno članstvo koje je, relativno ravnodušno, primilo vijest o odustajanju kanidature dosadašnjeg predsjednika Bože Ljubića.

Inače, Martin Raguž više puta do sada se izjasnio kako je upravo njegov prezimenjak jedan od najkvalitetnijih kadrova u ‘Devedesetci’ – nekorumpiran, obrazovan i bez “dlake na jeziku”.

No, za bilo kojeg člana stranke, kao i za samog predsjednika Ljubića ukoliko se predomisli o odustajanju od kandidature, statut stranke predviđa da se može kandidirati za predsjednika ukoliko na saboru prikupi 100 potpisa.

No, ukoliko se i Raguž “mlađi”, kao i bilo koji drugi član stranke i odluči na takav potez, to će samo pokazati da stupanj demokracije u ‘Devedesetci’, čime se malo koja stranka u BiH može pohvaliti. (republikainfo.com)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari