Pratite nas

Reagiranja

Raguž priznao poraz: Moji glasovi pokazuju gdje će ići politička budućnost

Objavljeno

na

“Za člana Predsjedništva bit će na kraju rezultat od oko sto tisuća glasova za kandidaturu Martina Raguža što je najbolji rezultat u povijesti stranke i gotovo 70 posto veći u odnosu na zadnje izbore. Kao stranka na svim razinama postigli smo bolji rezultat nego 2010. godine i imat ćemo zastupnike na svim razinama vlasti”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH Martin Raguž na konferenciji za novinare u Mostaru.

Rekao je kako zadovoljan rezultatima postignutim na nedjeljnim izborima te očekuje da će njegova stranka imati zastupnike na svim razinama vlasti.

Čestitao izbornim pobjednicima te dodao kako će se stranačka tijela HDZ-a 1990 vrlo brzo odrediti o mogućim vladajućim većinama.

“Mi smo druga stranka u hrvatskom političkom biću, ali i stranka koja je dobila potporu u cijeloj BiH. Činjenica da sam ja u Sarajevu drugi ukupno od svih kandidata za Predsjedništvo BiH pokazuje gdje će ići politička budućnost i kako će se procesi razvijati”, istaknuo je Raguž.

Upitan o mogućoj suradnji s HDZ-om BiH nakon izbora, Raguž je kazao kako je HDZ 1990 spreman na suradnju “sa svim demokratskim strankama koje uvažavaju načela demokracije”.

“Ali, imamo i nultu stopu tolerancije za bilo kakva ekskluzivna tumačenja, monopol i dominaciju koju je ‘devedesetka’ snažno osjetila na svojoj koži. Dakle, partnerstvo da, i kompaktnost oko važnih pitanja i za hrvatski narod i za ovu zemlju”, dodao je Raguž.

Kada je u pitanju budućnost HDZ-a 1990 unutar Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, Raguž je kazao kako HDZ-a 1990 smatra da HNS BiH treba biti “krovna strateška institucija u kojoj će biti inkorporirane sve vitalne poluge hrvatskog bića u BiH, a nikako politički okvir za konzerviranje moći bilo koje političke opcije”.

“Mi ćemo ići u tom smjeru i pozivamo druge da daju doprinos iskoraku koji će omogućiti kvalitetnije inkorporiranje opravdanih hrvatskih zahtjeva, ne samo u ustavnom i izbornom smislu, nego u smislu doprinosa da se u ovoj zemlji stvari rješavaju i da se ide europskim putem”, kazao je Raguž.

Glavni tajnik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović osvrnuo se na, kako je kazao, neke nepravilnosti uočene u izbornom procesu, istaknuvši kako je podatak o 65.000 nevažećih listića začuđujući.

“To ukazuje na neregularnost izbornog procesa. HDZ 1990 tijekom jučerašnjeg dana podnio je više prijava Središnjem izbornom povjerenstvu kojim smo ukazali na nepravilnosti na pojedinim biralištima u općinama Stolac, Čapljina, Ljubuški, Široki Brijeg, Žepče, Vitez. Uvjeren sam kako će mjerodavne institucije istražiti neregularnosti i sankcionirati počinitelje”, kazao je Cvitanović.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari