Connect with us

Reagiranja

Raguž priznao poraz: Moji glasovi pokazuju gdje će ići politička budućnost

Objavljeno

-

“Za člana Predsjedništva bit će na kraju rezultat od oko sto tisuća glasova za kandidaturu Martina Raguža što je najbolji rezultat u povijesti stranke i gotovo 70 posto veći u odnosu na zadnje izbore. Kao stranka na svim razinama postigli smo bolji rezultat nego 2010. godine i imat ćemo zastupnike na svim razinama vlasti”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH Martin Raguž na konferenciji za novinare u Mostaru.

Rekao je kako zadovoljan rezultatima postignutim na nedjeljnim izborima te očekuje da će njegova stranka imati zastupnike na svim razinama vlasti.

Čestitao izbornim pobjednicima te dodao kako će se stranačka tijela HDZ-a 1990 vrlo brzo odrediti o mogućim vladajućim većinama.

“Mi smo druga stranka u hrvatskom političkom biću, ali i stranka koja je dobila potporu u cijeloj BiH. Činjenica da sam ja u Sarajevu drugi ukupno od svih kandidata za Predsjedništvo BiH pokazuje gdje će ići politička budućnost i kako će se procesi razvijati”, istaknuo je Raguž.

Upitan o mogućoj suradnji s HDZ-om BiH nakon izbora, Raguž je kazao kako je HDZ 1990 spreman na suradnju “sa svim demokratskim strankama koje uvažavaju načela demokracije”.

“Ali, imamo i nultu stopu tolerancije za bilo kakva ekskluzivna tumačenja, monopol i dominaciju koju je ‘devedesetka’ snažno osjetila na svojoj koži. Dakle, partnerstvo da, i kompaktnost oko važnih pitanja i za hrvatski narod i za ovu zemlju”, dodao je Raguž.

Kada je u pitanju budućnost HDZ-a 1990 unutar Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, Raguž je kazao kako HDZ-a 1990 smatra da HNS BiH treba biti “krovna strateška institucija u kojoj će biti inkorporirane sve vitalne poluge hrvatskog bića u BiH, a nikako politički okvir za konzerviranje moći bilo koje političke opcije”.

“Mi ćemo ići u tom smjeru i pozivamo druge da daju doprinos iskoraku koji će omogućiti kvalitetnije inkorporiranje opravdanih hrvatskih zahtjeva, ne samo u ustavnom i izbornom smislu, nego u smislu doprinosa da se u ovoj zemlji stvari rješavaju i da se ide europskim putem”, kazao je Raguž.

Glavni tajnik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović osvrnuo se na, kako je kazao, neke nepravilnosti uočene u izbornom procesu, istaknuvši kako je podatak o 65.000 nevažećih listića začuđujući.

“To ukazuje na neregularnost izbornog procesa. HDZ 1990 tijekom jučerašnjeg dana podnio je više prijava Središnjem izbornom povjerenstvu kojim smo ukazali na nepravilnosti na pojedinim biralištima u općinama Stolac, Čapljina, Ljubuški, Široki Brijeg, Žepče, Vitez. Uvjeren sam kako će mjerodavne institucije istražiti neregularnosti i sankcionirati počinitelje”, kazao je Cvitanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas