Connect with us

Rajko Ostojić i Željko Jovanović smijenjeni

Objavljeno

on

Prije odlaska u Brazil, premijer Zoran Milanović  je danas na konferenciji za medije u 12.30 sati izvijestio javnost o tome koji ministri napuštaju Banske dvore, a tko ulazi u njegov tim.

 

ostojic-jovanovic

Milanović je potvrdio kako Rajko Ostojić i Željko Jovanović odlaze iz Vlade te će ih na mjestima ministra zdravlja i ministra obrazovanja zamijenitiSiniša Varga i Vedran Mornar. Premijer je rekao kako će Ostojić i Jovanović pojačati snage SDP-a u Saboru te da su smijenjeni zbog preopterećenosti poslom.

U nastavku pratite tijek događanja:

12.55 sati – O putu u Brazil, Milanović je rekao kako bi bilo prigovara i da nije išao.

– Neki se čude što će taj put platiti porezni obveznici. A tko drugi nego porezni obveznici, tajna organizacija?, rekao je Milanović.

12.50 sati – Mornar nije član SDP-a, a za Vargu ne znam, rekao je premijer na što su mu novinari dobacili da je.

12.50 sati – Na pitanje traži li novog potpredsjednika Vlade, premijer je rekao kako za takvo nešto nema potrebe.

12.47 sati – Milanović je rekao kako još ne zna tko će zamijeniti Vargu na čelu HZZO-a, no kako je sklon kontinuitetu.

12.46 sati – Nikakvih konkretnih zamjerki na posao koji su Ostojić i Jovanović radili,nema. Ti ljudi su iscrpljeni i trebaju se odmoriti, no ne na način da leže, već da jačaju stranku.

12.45 sati – Ovo je mala rekonsrukcija, no ova dva sektora su ‘prokleta’ i jako opterećujuća. Čarobnog štapića nema.

12.40 sati – Milanović je rekao kako s Vujčićem nije razgovarao o mjestu potpredsjednika. Posao potpredsjednika vlade za gospodarstvo obavlja Branko Grčić, to dobro radi te ne želimo nikakva ad hoc rješenja.

12.40 sati – Premijer je rekao kako se radi o dva teška resora tako da je pred ministrima ozbiljan posao.

12.35 sati – Milanović je potvrdio kako Rajko Ostojić i Željko Jovanović odlaze iz Vlade te će ih zamijeniti Siniša Varga i Vedran Mornar

12.05 sati – Iz zgrade Vlade upravo je izišao Rajko Ostojić, rekao je da je sat vremena razgovarao s premijerom Milanovićem, a na dodatna pitanja novinara nije odgovarao. Rekao je samo, vidimo se nakon sjednice Vlade. Na Markovom trgu sreo je ipredstavnike Svjetske banke koji su bili na razgovorima u Vladi i obećao jednom od njih da će ga sutra voditi na kavu.

11.45 sati – Premijer Zoran Milanović najavio je kako će u 12.30 sati održati izvanrednu tiskovnu konferenciju.

11.00 sati – Ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji bi prema neslužbenim najavama danas trebao biti smijenjen s ministarstkog mjesta ušao je u zgradu Vlade.

Na pitanje kako se osjeća, rekao je odlično, a na pitanje je li mu ovo zadnji dan u vladi i hoće li biti smijenjen rekao je vidimo se kasnije.

10.30 sati  -Okupljeni novinari na Markovu trgu nisu primijetili da je u zgradu Vlade ušao Željko Jovanović kao niti Rajko Ostojić koji bi prema najavama danas i službeno trebali biti smijenjeni s ministarskih pozicija.

10.00 sati – Kako doznajemo, već je počela sjednica užeg kabineta Vlade čiji su članoviBranko Grčić i Milanka Opačić. Opačić nije imala komentara, a Grčić je okupljenim novinarima rekao: – Pričekajmo da završi sjednica Vlade pa ćemo biti pametniji.

10.00 sati – O potencijalnoj rekonstrukciji Vlade oglasio se i predsjednik Ivo Josipović:

– U radu Vlade, njezinim rezultatima, ima ozbiljnih problema, a rekonstrukcija s jedne strane u određenim područjima znači nove poticaje, nove mogućnosti, nove ideje novih ministara. A i vidjet ćemo, naravno, hoće li to rezultirati novim usponom Vlade – izjavio je predsjednik Ivo Josipović,  vezano uz rekonstrukciju vlade tijekom otvorenja Eden konferencije u Hypo centru.

VL

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari