Pratite nas

Herceg Bosna

Rama na poziv Vučića u historijskoj posjeti Srbiji

Objavljeno

na

Albanski premijer Edi Rama potvrdio je na berlinskoj konferenciji o zapadnom Balkanu da će krajem listpada posjetiti Beograd, prenosi danas BIRN (Balkanska mreža za istraživačko novinarstvo) na svom site-u.

54004d66-50a8-4d98-a993-58c9b0765237-edi-rama-merkel-barroso-1-718x446BIRN navodi da će Rama posjetiti Srbiju 22. listopada, na poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim, kako je rekao, ima mnogo tema za razgovor jer Tirana i Beograd imaju mnogo potencijala za suradnju.

“Tačno je da postoje problemi koji nas dijele, tačno je da treba zajedno raditi da ih riješimo, ali bi prvo trebalo osigurati i građanima ponuditi svijetlu i solidnu budućnost”, rekao je Rama na jučerašnjem skupu u Berlinu, prenosi BIRN.

Njegova posjeta Beogradu bit će prva službena posjeta jednog albanskog premijera nakon gotovo 70 godina, navodi BIRN i dodaje da su tradicionalno napeti odnosi Srbije i Albnije dodatno pogoršani tokom konflikta na Kosovu.

Edi Rama izrazio je želju da posjeti Srbiju čim je izabran za premijera, u septembru prošle godine. Njegova posjeta bila je najavljena u veljači, ali je odložena zbog raspisivanja izvanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, piše BIRN.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Misa i paljenje svijeća uoči drugostupanjske presude hrvatskim uznicima

Objavljeno

na

Objavio

Povodom drugostupanjske presude hrvatskim uznicima u Haagu, među kojima su dva Brotnjaka Bruno Stojić i Valentin Ćorić, pozivaju se svi Brotnjaci da se u tišini i zajedničkoj molitvi zahvale i prisjete se žrtve koju su podnijeli, piše Brotnjo.info.

U utorak 28. studenoga 2017. u 17:30 sati molit ćemo krunicu u crkvi Krista Kralja u Čitluku, potom u 18 sati slijedi sv.  Misa, a nakon mise zajednička procesija od crkve Krista Kralja u Čitluku do Spomen Križa gdje ćemo se pomoliti i upaliti svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Sve Vas pozivamo da u duhu zajedništva i na dostojanstven način pokažemo da smo uz njih i da molimo za oslobađajuću presudu, da istina o Herceg Bosni pobijedi! – poručuju organizatori.

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

Objavljeno

na

Objavio

U ovom videu general Praljak je razbio jednu laž i to je vrlo važno. Taj mit je ona čuvena laž o “opsadi Mostara” koju smo i nedavno čuli u Mostaru od notornog Mesića, kao i na ovom suđenju od isto tako notornog Manolića, odnosno tezi da je HVO držao Mostar u potpunom okruženju.

Svjedok je efendija Seid Smajkić, inače duhovnik 4. muslimanske brigade “Muderis” jedne izrazito radikalne mudžahedinske džihadističke fundamenatlističke postrojbe sa sjedištem u Konjicu, koja je poznata po svojim zlodjelima i zločinima prema Hrvatima. 

General Praljak je služeći se fotografijama skinutim s aplikacije Google Earth vrlo umješno uspio dokazati da je ta priča o opsadi odnosno potpunom okruženju Mostara jedna najobičnija laž i to je morao potvrditi i sam Smajkić. 

I onda, ta laž je pobijena i ovdje, ta laž je pobijena i kad je general Praljak o tome ispitivao kontroverznog novinara BBC-a Jeremy Bowena, i onda je većina u vijeću (Prandler i Treschell) ipak odluči uvrstiti tu laž u presudu, naravno, uz suprotno mišljenje najboljeg suca na haškom sudu, časnog suca Jean Claude Antonettia.

Evo ovdje za one koji ne znaju, nek malo vide tu 4. muslimansku brigadu “Muderis” kako to izgleda i na što to sliči. ISIL, Al-qaida, Al-shabab, Hamas i ovo, nema nikakve suštinske razlike. Militantni islamistički fundamentalistički teroristi. Hrvati i HVO samo su se branili od ovakvih, nikakvog tu UZP-a nema.

Šestorka Herceg-Bosna/Kamenjar

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari