Connect with us

BiH

Rama: Tisuće vjernika na Šćitu proslavilo blagdan Male Gospe

Objavljeno

-

Foto: rama-prozor.info

Po staroj ramskoj tradiciji, blagdan Male Gospe, od davnina, slavi se u gospinom svetištu na Šćitu. Tako je bilo i danas.

Pred velikim brojem vjernika pristiglih iz brojnih krajeva BiH, svečeno misno slavlje predslavio je prof. dr. Željko Tanjić, rekotor HKS – Zagreb, piše Rama-Prozir.Info.

Priprava za blagdan Male Gospe započela je u subotu trodnevnicom. Prvog dana trodnevnice služena je sv. misa za dobar početak nove školske godine.

Također, pod ovom misom bio je i blagoslov školaraca, učitelja, nastavnika i profesora. U nedjelju, drugoga dana trodnevnice, služena je sveta misa za hodočasnike.

Sinoć, zadnjega dana trodnevnice, u samostanskom dvorištu služena je sv. misa Uočnica koju je predvodio prof. dr. Željko Tanjić Blagdan Male Gospe, obilježava se kao Dan općine. Zbog trenutačnih prilika zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnja proslava Male Gospe, bila je dosta drukčija nego svih proteklih godina.

Također, po prvi puta u povijesti proslave ovoga blagdana na Šćitu, organiziran je izravan prijenos putem tv signala Radiotelevizije Herceg Bosne.

Kroz dane trodnevnice, i danas na sami blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, svete Mise i cijelokupni program, bili su upriličeni u samostanskom perivoju.

8. rujna Blagdan Male Gospe – Rođenje Blažene Djevice Marije

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari