Connect with us

Pregled

Ramljak spreman snositi posljedice ako je kompromitirao postupak izvanredne uprave

Objavljeno

-

Foto: Hina

Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak u četvrtak je na saborskom odboru za gospodarstvo istaknuo kako je spreman snositi posljedice i preuzeti krivnju ako saborski zastupnici i Vlada procjene da je kompromitirao postupak izvanredne.

“Ako vi saborski zastupnici i Vlada procijenite da sam kompromitirao postupak, spreman sam snositi posljedice i preuzeti krivnju”, istaknuo je Ramljak na kraju svog iscrpnog izvješća o dosadašnjem tijeku izvanredne uprave.

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak u svom obraćanju opisao je tešku situaciju u kojoj je našao Agrokor kada je 10. travnja 2017. ušao u koncern temeljem odluke Trgovačkog suda.

Među ostalim, osvrnuo se i na Texo menadžment, tvrtku u kojoj je radio prije Agrokora, a angažirana je kao savjetnik izvanredne uprave. “Kad sam prihvatio posao izvanrednog povjerenika nisam imao vremena detaljno se upoznavati sa situacijom, jer sam morao u kratkom vremenu osigurati novac”, rekao je te pojasnio da se morao osloniti na ljude koje poznaje, kojima vjeruje i s kojima je blisko surađivao te da nikada nije imao namjeru kriti njihova imena.

U tom smislu kazao je da je već 12. travnja prošle godine objavio tko je u njegovom savjetničkom i konzultantskom timu. “Taj moj potez netko može procijeniti nemoralnim i koruptivnim”, kazao je, izrazivši žaljenje zbog toga te naveo da je spreman podnijeti svaku žrtvu.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić u četvrtak je na saborskom odboru za gospodarstvo predložila da to saborsko tijelo na redovitim sastancima u određenim vremenskim intervalima bude upoznato s odvijanjem postupka izvanredne uprave u Agrokoru.

Na sjednici Odbora za gospodarstvo, koja je započela u podne, Dalić i izvanredni povjerenik Ante Ramljak izvijestit će kako teče proces nagodbe u Agrokoru, kao i o cjelokupnom procesu restrukturiranja koncerna te odgovarati na pitanja – od toga u kojoj je fazi nagodba. ali i na ona vezana za konzultantske ugovore, odnosno za velika novčana primanja savjetnika.

Dalić je ocijenila da je logičan velik interes za postupak izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, odnosno Agrokora, jer se taj postupak provodi po prvi put te zahvalila na prilici da se detaljno porazgovara o svim aspektima primjene tog zakona.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas