Connect with us

Nebuloze

Ranjeni Milanović se vratio na staro, usta mu puna ustaša i komunista

Objavljeno

-

“Bila je velika većina stranke. Ja sam daleko najviše uključen u članstvo. Izbacio sam stari komitetski način upravljanja. To su moderne promjene koje su riskantne.

[ad id=”93788″]

Poznat sam po tome da preuzimam rizik. SDP-u treba netko tko će se žestoko boriti protiv ove nepogode koje je zadesila Hrvatsku. Tu sam da služim stranci. Još uvijek sam mlad”, rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon završetka sjednice Predsjedništva SDP-a. Prvi je pred novinare stao Zlatko Komadina koji je potvrdio da će se kandidirati za predsjednika stranke. A onda je riječ preuzeo Milanović.

“Kako SDP okuplja vidjelo se po broju građana koji su nam dali povjerenje. Što se tiče okupljanja, vidjeli smo kako okuplja u kampanji, bila je srčana, to ne mogu ljudi slabog srca i morala. Borit ću se za otvoreno društvo, za vrijednosti, da su svi uključeni, za socijal demokraciju. Sve je to socijaldemokracija modernog tipa, koja nije ista kao prije 30 godina, koja se može usporediti sa švedskom, njemačkom, norveškom. To smatram nečim čemu sam doprinio. Dovoljno sam mlad da nastavim posao. Promjene koje smo postigli su velike i Hrvatska se ne može vratiti na ono prije deset godina. Zabrinut sam za trenutne procese- i zato trebamo biti jaka oporba s nadom da ćemo se brzo vratiti na vlast”, rekao je Milanović.

Na pitanje oko komentara HDZ-a da je nedopustivo da se Milanović petlja u politiku drugih stranaka, Milanović kaže kako nije bitno što HDZ ima za reći.

“Njima bi odgovaralo da je tu netko tko se smješka i tko šuti. Ja nisam takav. Mi ćemo doći do toga da SDP skupi dodatne pristaše, a ne da u svojoj stranci skupljamo neoustaše”, rekao je Milanović.

”U HDZ-u kad se netko protukandidira prvo ga zatuku pa izbace iz stranke”, kazao je dodavši da misli da je Ivo Josipović bio bolji predsjednik od Kolinde Grabar Kitarović.

”Ova kampanja je nešto što SDP nikad nije doživio niti preživio. Komunisti su i dalje u HDZ-u, ja nisam komunista, ja sam moderni hrvatski socijaldemokrat”, dodao je Milanović.

Za situaciju u stranci kaže da je stabilna te da je pokazala ogromnu snagu i stalno se demokratizira.

“Događat će se borbe protiv dominacije krupnog kapitala koje će se naseliti u HDZ-ovu koaliciju. Borili smo se zadnje četiri godine. Rezultati se vide. Uopće nisam ljubomoran, nek se netko drugi slobodno time kiti, ako je dobro za Hrvatsku bit će i za mene. HDZ-u, naravno, ne odgovara da budem predsjednik SDP-a. Prije osam godina 2008. godine, kada su mi protukandidati bili Davorko Vidović i Dragan Kovačević. Predložio sam sučeljavanje na javnoj televiziji. I to se dogodilo. Niti jedna druga stranka se tako nije otvorila. Ta vrsta javnosti nije estradizacija. Za to je potrebna volja i potrebno je ulaziti u sukobe”, rekao je.

Godinu dana rada predsjednice Kolinde Krabar Kitarović nije htio komentirati, samo je naglasio kako je Ivo Josipović bio bolji predsjednik.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari