Pratite nas

Reagiranja

Ranjeni Tigar podiže glas u zaštitu ministra Zlatka Hasanbegovića i domovine

Objavljeno

na

Otvoreno pismo Vladi i Saboru RH

Poštovani,

slijedom nemilih događaja koji i dalje traju pozivam Vas da svojim utjecajem prekinete javni progon i linč kojem je već tjednima izložen ministar kulture Zlatko Hasanbegović.  Ne mogu mirno sjediti i gledati, jer kao dragovoljac Domovinskog rata od 30. lipnja 1991. godine ja Šefik Orlić zajedno  sa svoja tri brata prošao sam većinu bojišta u Lijepoj našoj, a sada prikovan za invalidska kolica nemam moralno pravo ne podići glas protiv nepravde koja se događa nažalost u 2016. godini. Ponovno se moramo boriti za svoju državu Hrvatsku za koju su mnogi mladi životi dati i mnogi dijelovi tijela i zdravlje nas hrvatskih ratnika.

[ad id=”93788″]

Želim vas podsjetiti  koliko je naših žena silovano, branitelja nestalo za kojih niti danas ne znamo gdje im se nalaze kosti, a njihovi najbliži ne mogu im niti svijeću zapaliti na dostojnom počivalištu.  Nije mi jasno, meni malom čovjeku kako nacionalne manjine mogu krojiti pravdu i imati odlučujući utjecaj na državu, dok se istovremeno nas koji smo branili i obranili ovu državu  marginalizira, demonizira te oduzima ne samo utjecaj na ovu državu nego i dostojanstvo hrvatskog ratnika. Kojim pravom  oni koji su abolirani mogu imati odlučujući utjecaj na državu i medije iako kroz sve ove godine nisu svojim djelovanjem pokazali  kako im je interes hrvatske države na prvom mjestu, već naprotiv čine sve što je moguće kako bi taj interes ugrozili,  jer kako Hrvatsku nisu željeli 1991. godine tako ju ne žele niti danas.

Zato sam odlučio podignuti svoj glas i zajedno sa svojom braćom  biti glas svih konfesija u Hrvatskoj kojima pripadaju moji prijatelji. Hrvatska javnost već tjednima daje neupitnu podršku ministru Hasanbegoviću pa vas pitam do kada ćete dopuštati ovaj medijski linč, jer vi imate mogućnost i alate to zaustaviti.

 U zadnje vrijeme svjedočimo drskosti napada na našu dragu Predsjednicu kojoj se podmeće na razne načine, pa vas pitam jesmo li došli do toga da se u našoj dragoj državi  ne smije iskazati domoljublje jer si odmah prokazan i osuđen kao fašist, ustaša, zločinac. Imao bih toga još dosta kazati i napisati ali mi jednostavno zdravlje ne dopušta. Dva puta sam pokušao suicid. Nažalost spasili su me, no slijedeći put kada odlučim nitko me više neće spasiti jer ne mogu više gledati što se radi od ove naše lijepe domovine za čiju neovisnost mi nije bilo teško ponijeti žrtvu, zbog koje sam sada u invalidskim kolicima uskraćen za mnoge stvari. Sve se to može podnijeti ali pogažen ponos i skrnavljene svetih kostiju mojih suboraca više ne. U obranu naše Hrvatske nisam išao zbog materijalnih prava, na kraju krajeva niti ih uživam, podstanar sam bez svojega krova nad glavom, dijelim sudbinu mnogih svojih suboraca i braće po oružju koji su bez doma, mirovine i ikakvih prava, ostavljeni na milost i nemilost maćehinskim državnim institucijama, koji kopaju po kontejnerima i snalaze se kako bi prehranili svoju obitelj i školovali djecu.

Nas se sjetite samo kada treba izaći na izbore, a svoja obećanja jednako brzo kao i nas zaboravite za svoje fotelje, tople urede i ostale povlastice. Moja jedina povlastica koju uživam su invalidska kolica i krevet za koji sam prikovan i ovisim o tuđoj pomoći. Zato mi ne oduzimajte još malo ovo nade u Hrvatsku za koju sam se borio. Nisam se borio za Hrvatsku u kojoj se hrvatskim ratnicima oduzima pravo na rad, deložira ih se iz domova, kriminalizira i stigmatizira. Nisam se  borio za Hrvatsku u kojoj se domoljube proglašava fašistima i radi neviđena hajka i medijski linč. Moje tijelo sada jest izmučeno ali ja sam i dalje isti onaj ratnik koji je 1991. godine krenuo s ponosom u obranu svoje domovine i koji iako ranjen u bolovima s ponosom odvezen s ratišta, jer samo je jedna Hrvatska i vrijedna je svake moje rane, svake boli.  Tražim od vas gospodo saborski zastupnici, tražim zato jer izabrani ste od naroda i narodu odgovarate, spriječite ovu pošast, spriječite ovu zvijer koja je uzela maha zatrti sve što je hrvatsko. Ovim putem Vas ponovno molim da stanete toj nepravdi koja se provodi nad ministrom kulture, gospodinom Zlatanom Hasanbegovićem, te Vas obavještavam da sam spreman organizirati mirne prosvjede podrške za ministra kulture i ostale nepravde koje se provode nad Hrvatskim braniteljima i njezinim građanima koji vole i poštuju našu domovinu Hrvatsku. Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što.

100% za Hrvatsku kao Tigar

Šefik Orlić,  06.05.2016 god.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Šajeta prozvao Škoru: Među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno

Objavljeno

na

Objavio

Šajeta: Znate li one strane tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj.

Popularni istarski kantautor Šajeta na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjedničku kandidaturu svog estradnog kolege Miroslava Škore, objavljujući crticu iz života poslovno-estradnog svijeta.

Sudeći po sadržaju objave, Škoro na Šajetin glas ne treba računati.

– Znate li one STRANE tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima, koje otkupljuju od banaka i sličnih? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj! Na sreću nije prošlo, jer među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno, napisao je na svom profilu Dražen Turina Šajeta, prenosi Novi list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Što ne ode od društva na vlasti koje ne ispunjava njegova nadanja i želje?

Objavljeno

na

Svako malo, tandem Pupovac-Kraus, iskorištavaju pojedine obljetnice iz NOB-a za svoju promidžbu i političke mitinge, a onda i za „proizvodnju“ neprijatelja.

Na tim i takvim događanjima najmanje je riječ o onome zbog čega su došli, već se sve po „srpskom“ receptu pretvara u pljuvanje i bljuvanje Hrvata i Hrvatske države.

U nedjelju, 23. lipnja 2019. „tandem“ je „gostovao“ u Jadovnu, jednom od logora smrti  u vrijeme ustaške vladavine.

Umjesto da su se istinski poklonili žrtvama, mediji javljaju da su prije svega skrenuli pozornost da se u Hrvatskoj  negiraju  zločini počinjeni u NDH!?

Zatim su dodali da žele da puna istina dopre do javnosti i do mladih koji o ovim zločinima ne znaju ništa.

Želimo da se otvoreno kaže da je NDH bila zločinačka tvorevina, jer skupine i pojedinci to negiraju. Na primjer, prije nekoliko dana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je primila Hrvatski obrambeni zdrug Jazovka“ – istaknuo je Ognjen Kraus, koji predstavlja židovske organizacije u Hrvatskoj.

Kao prvo, o NOB-u i njihovih protivnicima, u Hrvatskoj se iznimno mnogo zna. Od II. svjetskog rata, pa sve do današnjih dana o tom razdoblju uči se u svim školama. Do 1990. djeca su (kao u Kini i Sjevernoj Koreji) morala  ići u obilazak svih područja vezana uz NOB-e, Tita i partije.

Otkad je stvorena hrvatska država pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana o hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu u školama se uči svega nekoliko sati.

U kojoj školi se, primjerice, uči o Junacima Domovinskoga rata iz njihovih sredina, odnosno koja osnovna ili srednja škola (o fakultetima da i ne govorimo) nosi ime po nekom od stradalih hrvatskih ratnika?

U vrijeme komunizma čak je i tvornica donjeg rublja morala nositi ime po nekoj Titovoj partizanki!

Inače, gospodine Kraus, pa najviši hrvatski politički dužnosnici ne jednom, već neprestano poput papagaja, ponavljaju ono što vi želite čuti (ali očito pravite se da ne čujete) da je NDH bila zločinačka tvorevina, jedino je dr. Franjo Tuđman govorio da „NDH nije bila samo kvinsliška tvorevina i fašistički zločin nego je predstavljala i izraz težnji hrvatskog naroda za samostalnošću“. Slično se moglo čuti i od bl. Alojzija Stepinca. Nu, unatoč toga i oni su osuđivali zločine koji su se tada događali.

Što bi vi još htjeli? Da Grabar-Kitarović, Jandroković ili Plenković ono što neprestano govore o NDH samo za vas i Pupovca to i potvrde kod „javnog bilježnika“?

Pored toga, Pupovac „pleše kola“ s onima na vlasti, pa što s njima već jednom ne riješi ovo pitanje, što ne ode, ako vidi da oni dozvoljavaju relativizaciju zločina, da ne daju da se zabrani HOS-ova zastava?

A to što je predsjednica Republike primila predstavnike organizatora skupa Jazovka, dakle ljude koji svake godine pod njezin visokim pokroviteljstvom organiziraju komemoraciju za nevine  žrtve, bačene poput pasa u duboku jamu, nije baš ništa sporno, osim pitanja-zašto ti partizani-zločinci nisu još  na robiji?

Zar se, gospodine Kraus, i danas mora i treba šutjeti o stravičnim partizanskim i komunističkim zločinima nad nevinim Hrvatima, poglavito nakon II. svjetskog rata?

Ne, taj film više nećete gledati!

Milorad Pupovac, koji navodno odlično živi od „stvaranja i napuhavanja ustaških i inih zločina“, istaknuo je da nije dovoljno samo posjećivati Jasenovac i Jadovno, da treba ići i u 50 drugih mjesta stradanja.

Da, ali nije rekao (to mu ne pada ni na pamet) da treba ići i u mjesta stradanja nevinih Hrvata. Samo iz doba Domovinskoga rata u Hrvatskoj je otkriveno oko 150 masovnih grobnica.

Milorade ili Mile, kako te neki zovu, jesi li posjetio barem jednu masovnu grobnicu, ili neko selo koje su spalili Srbi? Što ne dođeš nikada recimo u Škabrnju, mjesto nedaleko kojeg si rođen i odrastao, pa da vidiš i čuješ kako su i zbog čega  Srbi u ovom ratu masakrirali hrvatsku djecu, žene, starce…

I to je hrvatska povijest, ili bi trebala biti!

Ali, ne. Pupovac i kompanija isključivo obilaze mjesta iz II. svjetskog rata i tamo nam drže lekcije. Što ne odu nekada i u posjet Golom Otoku ili Staroj Gradiški ili u neki od mnogobrojnih logora Hrvata koji su od 1991. bili u Srbiji?

Zašto im to nije prihvatljivo, kad su žrtve žrtve?

O NOB-u, Titu i partiji dosad je snimljeno nekoliko tisuća filmova i objavljeno na desetke tisuća knjiga. Tito je još uvijek na popisu počasnih članova HAZU, ali i pojedinih gradova kao što je Zagreb.

A zašto pupovci i slični toliko „forsiraju“ partizanske i slične obljetnice? Pa, u prvom redu da  prikriju stravične zločine Srba, od Vukovara, Voćina, Zadra, Gospića, Saborskog, Knina, Kijeva, Šibenika, Karlovca do Dubrovnika,  u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Misle i vjeruju da će bukom prebrisati suvremenu hrvatsku povijest.

Malo sutra!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari