Connect with us

Reagiranja

Ranko Ostojić: Naši kapaciteti su puni, EU mora zaustaviti priljev migranata

Objavljeno

-

Nakon reakcija iz političkih krugova oko ulaska ogromnog broja migranata u Hrvatsku, ministar Ranko Ostojić pokušao je umiriti stvari te poručio da policija postupa po zakonu i čuva granicu u skladu sa zakonom.

[ad id=”68099″]

Istaknuo je, s druge strane, kako su kapaciteti za prihvat puni te da očekuje od predstavnika EU da rasterete priljev migranata na našu granicu.

“Mi smo u ovom trenutku popunili naše kapacitete i ja sam sam rekao da sve, i današnji razgovori koje sam imao sa čelnicima UNHCR-a i jednako tako s predstavnicima EU, rečeno im je da je Hrvatska puna, da su naši kapaciteti takvi, da mi nismo zemlja, koja naravno ne može u datom trenutku biti solidarna, ali da u ovom trenutku tražimo od njih da zaustave priljeve, koje se događaju u zemljama koje ovo dopuštaju.

Ja to želim otvoreno reći, nema situacije u kojoj bi bilo prihvatljivo da se Hrvatska tretira kao zemlja u kojoj se to može raditi a da to pritom ne poštuju Grčka, Makedonija i Srbija.

Granicu, kao i dosad, Hrvatska je čuvala i čuva i svima koji šalju poruku da smo nesposobni čuvati vlastitu granicu, mogu samo poslati poruku da su ovi ljudi upravo ovdje iz razloga jer je hrvatska policija postupala sukladno zakonima o nadzoru i zaštiti državne granice.

Što se tiče sigurnosti građana, vidite da smo to napravili uvijek na način da najmanje ugrožavamo domicilno stanovništvo, također brinući za zdravstvenu skrb”, poručio je ministar Ostojić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari