Connect with us

Reagiranja

RANKO OSTOJIĆ: Neka se Petrov sučeli sa mnom na TV-u ako ima muda

Objavljeno

-

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić održao je konferenciju za novinare zbog optužbi Nikole Grmoje da je PNUSKOK pratio Božu Petrova. Grmoja je svoje optužbe iznio na N1 televiziji.

[ad id=”68099″]

“Gospodin Petrov niti je praćen, niti prisluškivan, niti je bio pod mjerama prikupljanja tajnih podataka. Ništa što je rekao Grmoja nije istina. U ovoj situciji u zemlji koja je po svim kriterijama na visokoj razini sigurnosti nije dobro da se u ovom trenutku narušava to što imamo. Ja sam one koji dolaze iza mene pozvao da budu bolji od mene. Ja sam siguran da o tome ne odlučuje ni mandatar, dobra je šala kad kaže da on odlučuje oko ministara. Onaj tko preuzme ovo ministarstvo dobija čist sustav i uhodan posao u kojem će biti potrebno da poštuje zakonske propise. Ministar ne može narediti niti zaustaviti kriminalističke obrade. S tim indicijima se uznemirava javnost. Ako netko ima indicije onda ih je dužan iznijeti, a ne govoriti da je čuo. Mom nasljedniku ne smije pasti na pamet da se miješa u krim poslove, ne smije naređivat krim istrage. Pozvao sam gospodina Petrova, nadam se da će prihvatiti sučeljavanje. Još nisam dobio odgovor. Trbeamo početi tako razgovarati, a ne da se šalju glasnogovornici. Potpišite prijave pa da mogu reagirati. I kako Grmoja, kako se predstavlja, siva eminencija, zna za predstavku?. Ako je naziv predstavke “Politička hobotnica Bože Petrova”, to je već objavljeno na onom opskurnom portalu koji sam i ja tužio. Neću dozvoliti da se policiju optužuje bez ikakvih dokaza samo kako bi se to nekome prikačilo”, kazao je Ostojić.

Neukusnim je ocijenio nazivanje obavještajnog sustava tortom koja ima ‘crvene’ i ‘plave’ slojeve, dodavši kako bi taj sustav mogao dobiti i ‘Mostovu glazuru na vrhu’. ‘Hrvatska danas funcionira u svijetu prepunom terorističkih prijetnji i obavještajni sustav se zasigurno ne bavi takvim stvarima, nego profesionalno radi na održavanju sigurnosti naših građana’, ustvrdio je Ostojić.

Poručio je kako će osoba, bez obzira koja će preuzeti MUP, moći biti sigurna da dobiva čist i uhodan sustav, te da jedva čeka predati dužnost.

Pozvao je budućeg ministra unutarnjih poslova da se drži zakona i propisa i ne miješa u kriminalističke obrade, te da poštuje izabrane ljude i njihovu samostalnost u poslu,

Ustvrdio je da Grmoja ne poznaje temeljnu zakonsku regulativu i ingerencije ministra unutarnjih poslov i, institucija obavještajnog sustava. Gospodar predkaznenog postupka, za razliku od prijašnjih razdoblja je Državno odvjetništvo, istaknuo je Ostojić.

“Ovu farsu treba što prije okončati, kao što ste već unaprijed znali. Sastavite tu HDZ-ovu vladu gdje ćete biti krokanat smeđe boje, to i zaslužujete U ovom trenutku Vlada radi svoj dio posla. Izvolite se napokon složiti i preuzmite. Od Motorole u Slavonskom Brodu do odgovornosti u svim ostalim segmentima i primite se posla”.

“Mene ne zanima gospodin Grmoja. Ja sam pozvao gospodina Petrova ako ima muda da se sa mnom sučeli na bilo kojoj televiziji pa da vidimo tko koga prati”, kazao je Ostojić.

“Siguran sam da oni koji su pripadali paralelnim obavještajnim strukturama su se vratili na političku scenu upravo zahvaljujući ovoj priči, odjedanput brigu Mosta za nacionalnu sigurnost i da sve skupa preuzmu”.

“Čim gospodin Petrov prihvati sučeljavanje na N1 televiziji, eto i mene”, kazao je Ostojić i dodao da on nije Grmoja da mu postavlja ultimatume. “Neću prekinuti pregovore s njime ako ne odgovori u 24 sata”, našalio se Ostojić.

“Grmoja izjavljuje optužbe bez ikakvih dokaza. To je ozbiljno kazeneno dijelo. Tražim da to potpiše i podnese kaznenu prijavu. Podsjećam da kad je zadnji put Grmoja dizao buku o ucjenjivanju, da je završen postupak i izdano priopćenje da nije bilo ničega. Indikativno je da se ta osoba ponovno javlja i skreće pozornost na sebe, valjda mu fali kamera ili treba prikiriti zastoj u pregovorima. Petrov niti je praćen niti prisluškivan niti izlistavan. Nikome nije sporno da se ta kontrola izvrši. Nadam se da to neće završiti time da se vidi koji su telefoni bili pod mjerama praćenja”.

Podsjetimo, Ostojića su razljutile tvrdnje glasnogovornika Mosta nezavisnih lista Nikole Grmoje u emisiji Pressing N1 televizije da je PNUSKOK pratio čelnika te stranke Božu Petrova te da je njegovo praćenje zatražio upravo Ostojić.

“Božo Petrov nije ni praćen, ni prisluškivan ni izlistavan”, izajvio je u utorak Ostojić na prozivke iz Mosta da je zlouporabio svoje položaj i ovlasti te da je PNUSKOK pratio čelnika Mosta nakon izbora.

Ustvrdio je kako ga glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja optužuje bez ikakvih dokaza te je pozvao Božu Petrova da se direktno suoče kako bi raspravili te teme.

“Oni žele voditi MUP, žele se baviti sigurnosti pa mislim da bi bio red da se suočimo i da vidimo tko govori istinu”, rekao je Ostojić. Poručio je kako za tako ozbiljne optužbe treba podnijeti kaznenu prijavu te je potpisati imenom i prezimenom kako bi ta osoba mogla i odgovarati ako se tvrdnje pokažu neistinitima.

Ostojić drži da Grmoja već iz prvog slučaja, kad je izjavio da su neki članovi Mosta ucjenjivani i pod pritiskom, nije ništa naučio. Podsjeća kako je USKOK tada naredio da se sve istraži te se pokazalo da nije bilo ničega od onoga što je navodio.

Ostojić je pokazao i isprintanu shemu pod nazivom “Kriminalna hobotnica Bože Petrova”, prilog tekstu o Boži Petrovu koji je objavljen 1. prosinca 2015. na portalu Dnevno.hr te poručio Mostu da ukoliko “imaju lokalnih problema neka ih rješavaju tamo, a ne preko leđa policije”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari