Connect with us

Komentar

Ranko Ostojić: Policiji treba još dva dana za pregled kamera s Poljuda

Objavljeno

-

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u srijedu da policiji treba još barem dva dana da pregleda nadzorne kamere sa splitskog Poljuda, dodavši kako je utvrđeno da su tamo postavljene i neke kamere koje uopće ne bilježe što se događa na stadionu, na čijem je travnjaku prije 10-tak dana iscrtan kukasti križ, uočen 12. lipnja na utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije.

[ad id=”68099″]

“Po mojim informacijama policiji treba najmanje još dva dana za pregled kamara, a onda će izvijestiti što su napravili”, odgovorio je Ostojić uoči sjednice Vlade, na novinarski upit kako napreduje ‘istraga oko svastike na poljudskom travnjaku’.

Upitan pak zašto istraga toliko dugo traje, rekao je da dio kamera na Poljudu uopće ne bilježi prolazak osoba.

“Sustav je manjkav, dio kamera uopće ne bilježi prolazak osoba i to će biti dosta bitno. Ima kamera koja snima, uredno je postavljena kao kamera i već su napravili testiranje i utvrdili da osoba koja gleda kroz tu kameru zaista može vidjeti osobu, ali u onome dijelu snimljenoga nema nikoga”, izjavio je Ostojić uoči sjednice Vlade.

Inače, splitska je policija u subotu, 13. lipnja, dan nakon utakmice, izuzela dio travnjaka na stadionu Poljud, na kojem je zamijećen kukasti križ, te ga je poslala u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ u Zagreb.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari