Pratite nas

Ranko Ostojić poručio novinarima da su kreteni

Objavljeno

na

MINISTAR policije te odnedavno i potpredsjednik Vlade RH Ranko Ostojić poznat je po iskričavom temperamentu na Facebooku. Prije godinu dana vodio je vrlo žučnu prepisku s novinarom Ivanom Ugrinom oko Split Pridea, a sinoć se oglasio povodom novinarskog priloga o ljetovanju Milanovićevih ministara. Sva tri dnevnika vodećih televizija imala su vijest da će Ranko Ostojić provesti odmor na svom Braču, kao i kolege Rajko Ostojić, Arsen Bauk i Orsat Miljenić.

Ne zna se zbog čega, ali najava ljetovanja na Braču, ministru Ostojiću nije baš legla. Evo što je gotovo pa u šiframa napisao malo prije ponoći.

“Uskoro počinje logorovanje…uvijek zeleni…voda sa izvora…nema struje…nema WI FI…nema signala za bilo koju mrežu ….a kreteni vam kažu da se kupam na Braču…”, napisao je Ostojić uz fotografiju Skautskog kluba Meje. Na stranici kluba može se doznati da se skauti 6. kolovoza spremaju na logorovanje put Bjelolasice.

Zašto je Brač postao toliki problem da novinari ispadaju kreteni?

Ne zna se čemu novinari mogu zahvaliti da ih ministar naziva kretenima zbog takve banalnosti kao što je odmor na Braču. Pa nije vrag da neće skoknuti makar na dan, dva da se osvježi u čistom moru? Zašto je taj Brač toliko problematičan? Kada se premijer Milanović nastojao umiliti našim iseljenicima s tog otoka u dalekom Čileu, hvalio se da ima četiri ministra s Brača. A sad odjednom problem? Novinari ispali kreteni zbog toga što nisu znali za logorovanje na Bjelolasici?

Savjet za novinare: Prvo pregledati stranicu skautskog kluba pa onda sastavljati raspored potpredsjednika Vlade

Evo onda savjeta za drugi put. Prije no što se itko usudi bilo što kazati o odmoru potpredsjednika Ostojića neka svakako pogleda stranicu Skautskog kluba s Meja kako ne bi propustio točne informacije o možebitnom odredištu za logorovanje. Kad potpredsjedniku opet dignu paru zbog flagrantnog nepoznavanja njegovog rasporeda, novinar će makar u svoju obranu moći reći da je pogledao stranicu skautskog kluba pa da tamo ništa nije pisalo. Nije, međutim, isključeno da ni to neće pomoći.

Ako ništa drugo doznali smo da ministar Ostojić svoj tehnokratski imidž Pavićevog direktora voli zamijeniti zelenom skautskom košuljom i uživanjem u čistoj prirodi, svježoj izvorskoj vodi, friškoj ariji i logorskoj vatrici u šumi bez signala za mobitel… Valjda se ništa ozbiljno neće dogoditi dok bude nedostupan u vrletima Bjelolasice…

index

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

HRT se ograđuje od Stankovićevih stajališta iznesenih u Nedjeljom u 2

Objavljeno

na

Objavio

HRT se ograđuje od Stankovićevih izjava u Nedjeljom u dva

U povodu posljednje emisije “Nedjeljom u 2”, u kojoj je gostovao vukovarski branitelj Predrag Mišić Peđa, Hrvatska radiotelevizija izdala je priopćenje za javnost.

“Hrvatska radiotelevizija (HRT), poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje se od stajališta iznesena u emisiji Nedjeljom u dva 19. studenoga u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s „građanskim ratom”.

Naime, u Deklaraciji o Domovinskome ratu stoji da je “na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj” te se ističe da su “temeljne vrijednosti Domovinskoga rata jednoznačno prihvaćene od cijeloga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske”.

Hrvatska radiotelevizija ističe i da su svi novinari i zaposlenici javnoga medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović: U Hrvatskoj se svašta može! Samo ako si ljevičar!

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj možeš biti demokrat i borac za ljudska prava. Ali samo ako si u prošlom režimu bio totalitarist i gazio ljudska prava. Ostalima nije dozvoljeno kititi se demokracijom i ljudskim pravima.

U Hrvatskoj možeš biti tolerantan, ali samo ako si u prošlom režimu slao ljude u zatvor zbog vica ili pjesme. Ostalima nije dozvoljeno da se povezuju s tolerancijom.

U Hrvatskoj možeš biti moderan i zazivati tisuće izbjeglica, tolerirati njihovu vjeru i sve devijacije te vjere, ali samo ako u isto vrijeme pokušavaš deratizirati javnost od katolika i katoličke vjere. To jednostavno nije moderno. Isus očito za Europu nije više trend, ali Muhammed jest.

U Hrvatskoj se možeš borit za prava homoseksualaca, ali samo ako u isto vrijeme hodaš s Titovim transparentom. Da. Onog Tita koji je homoseksualce proganjao, zatvarao i ubijao.
U Hrvatskoj možeš biti aktivist za prava činčila, bogomoljki i roda kao sto su Klepetan i ekipa. Ali samo ako u isto vrijeme zagovaraš sjeckanje djeteta u majčinoj utrobi.

U Hrvatskoj možeš bez problema studentima predavati o slobodnom tržištu i slobodi. Ali samo ako si do jučer propovijedao o socijalizmu i marksizmu.
U Hrvatskoj se uistinu može bit i priznat i medijski popraćen redatelj. Ali ipak, uvjet je da u vašim predstavama prikažete Isusa Krista kako siluje muslimanku.

U Hrvatskoj možeš biti osoba koja je relevantna za komentiranje žrtve Vukovara po dokumentarnim filmovima. Ali samo ako si taj Vukovar osobno granatirao.

U Hrvatskoj možeš svaki dan pljuvat po Hrvatima iz BiH. Ali samo dok zastupaš stav da su svi ljudi jednaki i da ne treba raditi razlike među ljudima.
Svašta se u Hrvatskoj može. Samo je potrebno u CV-u naglasiti da si ljevičar ili još bolje – da ti se nazadna i licemjerna desnica gadi.

P.S. Isto vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu.

Marijan Knezović

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari