Connect with us

Komentar

RANKO OSTOJIĆ: Pozivam Petrova da se suočimo, da vidimo tko koga prati

Objavljeno

-

Predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je u utorak kako ga USKOK nije pozvao na ispitivanje ne želeći komentirati je li ga pratio PNUSKOK, a predsjednik HDZ-aTomislav Karamarko poručio je kako netko treba odgovarati ako se to dogodilo.

[ad id=”68099″]

“USKOK me nije pozvao na ispitivanje. Sada ne bih volio komentirati je li me netko pratio. Određene osobe jesu otišle na razgovor u USKOK, a neke stvari su i objavljene na internetu pa cjelokupna hrvatska javnost može pročitati o tome”, kazao je Petrov novinarima nakon razgovora s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u hotelu Sheraton. Novinari su upitali Petrova je li ga USKOK pozvao na ispitivanje te je li ga netko pratio.

Petrov je kazao i da se nije čuo s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojom, koji je u utorak poslijepodne dao svoj iskaz USKOKU, jer je bio na razgovoru s Karamarkom.

Nije želio komentirati sumnju Nikole Grmoje da je dosadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zlouporabio položaj i ovlasti rekavši kako o tome treba pitati Ostojića. “Ne želim komunicirati na taj način. Njega ćete morati upitati je li to istina i ako jest zašto”, poručio je.

Predsjednik HDZ-a, upitan je li to realno, odgovorio je kako se zlouporabe mogu događati. “Ne bih se previše čudio, iako nikoga unaprijed ne optužujem. Ako se to dogodilo netko mora odgovarati”, kazao je.

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja dao je u utorak poslijepodne svoj iskaz u USKOK-u, koji provjerava njegove tvrdnje da je PNUSKOK pratio čelnika Mosta Božu Petrova, a nakon obavijesnog razgovora novinarima je izjavio kako sumnja da je dosadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zlouporabio položaj i ovlasti no da za to nema dokaza već samo indicije.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u utorak je bio gost u Dnevniku Nove TV te je prokomentirao Grmojine tvrdnje o praćenju Bože Petrova i njegovu sumnju da je upravo Ostojić odgovoran za to praćenje.

‘Prije svega poručio bih da za takve ozbiljne optužbe treba podnijeti kaznenu prijavu. Lijepo uredno potpisati imenom i prezimenom, da možeš odgovarati ukoliko se pokaže da to nije istina. Gospodin Grmoja već iz prvog slučaja kad je dizao buku oko toga da su ucjenjivani pod pritiskom članovi Mosta nije ništa naučio. USKOK je naredio da se napravi istraga. Sve je skupa napravio i izvijestio javnost da ništa nije bilo točno od onog što je on navodio. Prema tome, nemam što drugo dodati, već pozvati sad nikoga drugoga jer ne želim razgovarati s glasnogovornikom, pozivam gospodina Petrova da nas dvojica direktno, lijepo u jednoj emisiji, a ne ovako u jednoj minuti, raspravimo te teme. Oni žele voditi ministarstvo unutarnjih poslova, žele se baviti sigurnosti. Mislim da bi bio red da se suočimo pa da vidimo tko je u pravu, tko govori istinu’, izjavio je Ostojić.

Na pitanje otkud optužbe iz Mosta, Ostojić odgovara da je vjerojatno riječ o bacanju prašine u oči. ‘Imaju vjerojatno nekih drugih problema. Bilo bi bolje da objasne zašto se toliko tuku za MUP i kad je to počelo’, rekao je.

Ostojić je napomenuo da MUP tijekom izborne kampanje mostovci nisu spominjali. ‘Nikad tema sigurnosti nije bila niti došla na red pregovora. Ne znaju, u svojim papirima pišu, ne znaju niti da je glavni ravnatelj policije – glavni ravnatelj policije, a ne načelnik uprave policije. Prema tome, bilo bi dobro kad već hoće o tome – idemo direktno suočavanjem, pa da vidimo tko govori istinu’, rekao je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari