Connect with us

Hrvatska

Ranko Ostojić: Vlada ima razrađen plan za izbjeglice

Objavljeno

on

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da je Hrvatska jedina, uz Estoniju, prihvatila veći broj iz-bjeglica od onoga kojeg je preporučila EK. Već je donesena odluka o prihvatu 550 ljudi.

[ad id=”68099″]

Prema novom planu Europske komisije, nove 1.064 osobe dobile bi međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj. O tome će se 16. rujna raspravljati u Bruxellesu. Njima je međunarodna zaštita već odobrena u Italiji ili Grčkoj. Nakon prihvatnih centara slijedi integracija, koja će uključivati učenje jezika, smještaj, zdravstvenu zaštitu i omogućavanje uvjeta za zapošljavanje.

U slučaju izbjegličkog vala Vlada ima pripremljen plan i resurse – privremeni i trajni smještaj, rekao je Ostojić.

Upitan o slučaju praćenja bivšeg ministra Slavka Linića, Ostojić je ustvrdio kako istrage nije bilo niti je ima danas. No to ne znači da se neke sumnje ne smiju provjeravati. Linića je optužio da sada u predizborno vrijeme diže prašinu oko sebe. Premijer Zoran Milanović nikad nije sreo Maria Bertinu i nikad se nije miješao u dio posla koji je policijski, naglasio je Ostojić.

Ministar unutarnjih poslova ne mješa se u kriminalističko istraživanje. Ministar može samo preko unutarnje kontrole provjeriti podatke. Ovo je recikliranje stare priče. Hrvatska je pravna država i svaka informacija se mora provjeriti, rekao je Ostojić.

Istrage Linića nije bilo ni onda, nema je ni danas. Ali sumnje se moraju provjeriti, bez obzira na to o kome se radilo. Policija je provjeravala sumnje, te sumnje nisu potvrđene i slučaj se stavio ad acta, temeljem zakona, istaknuo je Linić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari