Connect with us

Komentar

‘Rasistički ispadi’ Kreše Beljaka prema hrvatskim povratnicima iz iseljeništva

Objavljeno

-

Kontroverzni predsjednik HSS-a i pravosnažno osuđeni kriminalac, Krešimir Beljak, ovih je dana krenuo u pravi rasistički progon svih onih koji nisu rođeni pod kapom Brozovog bratstva i jedinstva”.

Prvi se na njegovom udaru našao Vice John Batarelo, Hrvat rođen u Australiji.

– Za katolika Vicu želim: da što prije postane opet samo Vincent John. Da izmoli sto ‘Očenaša’ na zagrebačkom aerodromu prije nego što zauvijek odleti nazad tamo odakle je došao. Da pokuša svoju zatucanu, primitivnu pripizdinu stvarati u rodnoj Australiji, a ne kod nas – napisao je Beljak u objavi na Twitteru.

No, nije stao samo na tome. Nedugo poslije obrušio se i na Ružu Tomašić, kojoj je zasmetala zabrana mise na Bleiburgu, prenosi Jutarnji list.

– Još jedna ustaška emigrantica, ova iz Kanade, a porijeklom iz Bosne. Mi smo zemlja koja se oslobodila fašizma vlastitim snagama za razliku od Austrije, koja nam sada docira i uči nas antifašizmu zahvaljujući ovakvim domaćim izdajnicima. Sikter iz naše Hrvatske! – napisao je predsjednik HSS-a.

Nesumnjivo, kategorija hrvatskih povratnika iz iseljeništva nije po mjeri Krešimiru Beljaku. Kakvi su njegovi svjetonazorski stavovi čuli smo nedavno u prispodobi o “bratstvu i jedinstvu”.

Što reći, osim – riječ je o reliktu tužne jugoslavenske prošlosti, gdje je rasizam protiv “klasnih neprijatelja” bio dopušten, piše hrsvijet.net.

Peđa Mišić odgovorio Beljaku: Ono što je Ruža Tomašić za Hrvatsku, ti nećeš za tri života!

Sokol: Beljak već jako dugo širi netrpeljivost u hrvatskom javnom prostoru

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas