Pratite nas

Politika

Rašković opovrgava Pupovca: Pritišću me da se priklonim, ali neću!

Objavljeno

na

Na vlastito inzistiranje, danas je kod predsjednice stigao Mirko Rašković, SDSS-ov zastupnik. Silazeći niz stepenice, nakon razgovora s predsjednicom, sav uspuhan, Rašković je pojasnio na koji način, u čije ime i zašto točno je danas bio kod predsjednice.

[ad id=”68099″]

“Ja sam danas ovdje isključivo u svoje osobno ime, u klubu SDSS-a smo se dogovorili da Pupovac dođe kod predsjednice kao predsjednik stranke. No, ističem, sada sam ovdje kod predsjednice došao isključivo po pomoć, da me zaštiti od pritisaka. Mislim od političkih pritisaka koji su stvoreni u javnosti, a kojima se traži ono što moja savjest ne prihvaća”, izjavio je Rašković.

Pokušali smo doznati jesu li to pritisci političkih stranaka i da nam bude jasniji, odnosno da točno kaže osobu i što ta osoba traži od njega.

“Pritišću me pojedinci, ne političkih stranke, neki od pojedinaca traže da se priklonim jednoj koaliciji, a drugi drugoj koaliciji”, odgovorio je Rašković.

Znači li to, upitali smo ga, da nije istina što nam je Milorad Pupovac prije sat i pol, izlazeći od predsjednice, rekao da je ovdje u ime tri zastupnika i njegovim potpisom dao podršku SDP-ovoj koaliciji.

“Ja ne znam što je gospodin Pupovac rekao, ja svoj potpis, izjavljujem ovdje decidirano, nikome nisam dao, dat ću ga onome tko će imati većinu za sastavljanje Vlade”, rekao je i dodao da raskola u SDSS-u nema, kao i to da nisu u pitanju fizičke prijetnje.

Kad više nismo znali na koji način da od njega ‘izvučemo’ konkretan podatak, jednostavno smo ga pitali: “Imate li, gospodine Rašković, pritisak na vas iz vaše stranke SDSS-a da date potpis kome oni žele”?.

“Moguće da da, no moj potpis nemaju. Imat će ga onaj, ponavljam, i dobit će ga na kraju onaj tko će imati većinu”, rekao je Rašković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Milanović o ‘Stavljanju na liste’: I Plenkovića je na listu 2011. stavila Jadranka Kosor, Lijepo joj se zahvalio

Objavljeno

na

Objavio

Slažem se s Plenkovićem da ‘treba paziti koga se STAVLJA na liste‘. Recimo – sve one koje mu je, prema njegovom kazivanju, stavila i preporučila Kolinda Grabar Kitarović i njezini kasnije posmicani savjetnici. Ili razne stranačke posinke i srodne političke maloljetnike bez dana ikakvog iskustva, koje je, preko reda, stavio na liste sam.

Stavljanje je glagol koji baš priliči načinu na koji se u HDZ-u dolazi na listu. I Plenkovića je na listu 2011. stavila Jadranka Kosor, dan-dva nakon što ga je učlanila u HDZ. Lijepo joj se i ljudski zahvalio.

Ja sam u skoro deset godina puno puta sastavljao liste, ali sam pazio da ljude ne ‘stavljam’, nego da ih predlažem prema nekakvim kriterijima, stažu, zaslugama i radu, čak i kada se radilo o vrlo mladim ljudima.

Nezahvalan posao u kojemu sam katkad i pogriješio. Međutim, sve navedeno nebitno je i blijedi u srazu s cinizmom i prijezirom prema demokratskim normama kojima pršti Premijerova podsviješću bremenita doskočica. Otprilike – pazi koga STAVLJAŠ na liste, jer ću ti sve to pokupovati preko ‘off shore’ koalicijske hobotnice koja neumorno dela 365 dana u godini. Stvarno? Napisao je Milanović.

Podsjetimo, Zoran Milanović je u četvrtak svojim bivšim stranačkim kolegama i ministrima iz Vlade kojoj je bio na čelu, Siniši Vargi i Milanki Opačić, nakon učlanjenja u stranku Milana Bandića, poručio da vrate mandat.

Premijer Andrej Plenković komentirao je to nakon sjednice gradskog vijeća Starog grada na Hvaru.

Upitan kako natjerati stranke da vrate mandat, Plenković je rekao: “Trebamo paziti koga stavljamo na liste.”

“Mandati su neotuđivi i neopozivi”, dodao je Plenković

Plenković: Treba paziti koga stavljamo na listu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Plenković: Treba paziti koga stavljamo na listu

Objavljeno

na

Objavio

foto HINA

Treba paziti koga stavljamo na listu, poručio je u petak iz Starog Grada na Hvaru premijer Andrej Plenković komentirajući prelaske bivših SDP-ovaca u Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića.

Novinari su premijera pitali i kako tumači navode SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića da bi Milanka Opačić i Siniša Varga, bivši SDP-ovci koji su nedavno pristupili stranci zagrebačkog gradonačelnika, trebali vratiti mandate SDP-u.

“Mandati su neotuđivi i neopozivi”, istaknuo je Plenković.

Na pitanje kako natjerati zastupnike da vrate mandat stranci s kojom su ga osvojili, odgovorio je: “Trebamo paziti koga stavljamo na listu”.

Vezano za njegovu izjavu jučer u Sinju gdje je, upitan za komentar intervjua u Hrvatskom tjedniku hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kojim je najavila kandidaturu za novi mandat, kazao kako je “to moglo biti i negdje drugdje”, novinari su ga podsjetili da je i on sam prije tri godine dao intervju za isti tjednik.

Plenković je na to odgovorio pitanjem ima li u tom njegovom intervjuu išta sporno.

Govoreći o stanju u hrvatskom zdravstvu naglasio je kako su dostupnost zdravstvenog sustava te objedinjavanje, posebno u smislu nabave i funkcionalna spajanja, put kojim Vlada treba ići.

Dodao je da u zdravstvu Vlada mora napraviti još više, s ciljem da cjelokupno zdravstveno i medicinsko osoblje ostane raditi u Hrvatskoj.

Od turističke sezone očekuje da će biti dobra. “Po sadašnjim podacima, u odnosu na lani, u plusu smo za kolovoz i po broju noćenja i broju dolazaka. Kumulativno, i ova će sezona biti u okviru dosadašnje”, rekao je Plenković.

Ocijenio je i da je Hrvatska premašila očekivanja iz strategije razvoja turizma, ali i da dalje treba ulagati u kvalitetu te davati odličnu uslugu za cijenu koju nudi. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitatiSponzori

Komentari