Connect with us

Vijesti

Rašomonijada ide dalje: Odbijene žalbe i tužiteljstva i obrana osumnjičenih

Objavljeno

-

Sud BiH donio je rješenje kojim se, kao neutemeljene, odbijaju žalbe Tužiteljstva BiH i branitelja osumnjičenih u predmetu “Živko Budimir i drugi”, a pobijano prvostepeno rješenje od 5. lipnja potvrđuje.

Izvanpretresno vijeće Suda BiH odbilo je kao neosnovane žalbene prigovore Tužiteljstva BiH, smatrajući da ne postoji opasnost od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, sudionike ili prikrivače, niti opasnost kako bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uništiti, sakriti, izmjeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za kazneni postupak.

Pored toga, Sud BiH ne smatra utemeljenim niti alternativni prijedlog Tužiteljstva BiH za određivanje predložene mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama, odnosno mjere zabrane poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti.

Vijeće je kao neutemeljene odbilo i žalbene prigovore branitelja kojim se ukazivalo da u pobijanom rješenju nije dosegnut standard osnovane sumnje, te da se osnovana sumnja, između ostalog, zasniva na nezakonitim dokazima, priopćio je Sud BiH.

Također, kada je riječ o nadležnosti Suda BiH, izvanpretresno vijeće odbilo je kao neosnovane žalbe branitelja i zaključilo kako je Sud BiH u konkretnom predmetu stvarno nadležan.

Žalba protiv ovog rješenja izvanpretresnog vijeća Suda BiH nije dopuštena.

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari