Connect with us

Politika

Raspad vladajuće većine u Splitu – Puljak otkazao suradnju sa SDP-om

Objavljeno

-

Foto: Hina

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izvijestio je kako dvojica SDP-ovih vijećnika Goran Kotur i Davor Matijević više nisu dio vladajuće većine te da je on sad na čelu manjinske vlasti u Splitu jer od 31 vijećnika sada ima potporu njih 15.

“Uvrštavanje točke dnevnog reda o smanjenju prireza s 15 na devet posto, što je SDP učinio zajedno s HDZ-om i Hrvatskom građanskom strankom Željka Keruma i svrstao se na njihovu stranu, znači da nisu dio vladajuće većine i nećemo ih više pozivati na zajedničke sastanke na koje nisu ni dolazili u zadnje vrijeme”, rekao je Puljak novinarima.

Po njegovim riječima, SDP-ovi se vijećnici ne dogovaraju s dosadašnjom vladajućom većinom, nego s HDZ-om i Kerumom, pa, kako je rekao, “neka s njima dogovaraju i stvaraju koaliciju”.

Puljak je rekao da je osobno za smanjenje nameta u Splitu, ali u sadašnjem trenutku, kad je gradski proračun 130 milijuna kuna u minusu, “treba puno dublje razgovarati o smanjenju prireza da bi se vidjelo na koji način omogućiti nove prihode u gradski proračun i vidjeti kad je pogodno vrijeme za smanjenje prireza”.

“To je kompleksan problem, a SDP promovira čisti populizam zajedno s Kerumom i HDZ-om”, ustvrdio je Puljak.

“Mi ćemo nastaviti kao manjinska izvršna vlast raditi odgovorno za dobrobit građana Splita”, poručio je splitski gradonačelnik.

Ustvrdio je da je SDP tražio direktorsko mjesto u gradskoj tvrtki Stanoupravi, ali on to nije dopustio jer neće dopustiti trgovinu gradskih tvrtaka.

Matijević (SDP): Puljak lažov i manipulator

Vijećnik SDP-a Davor Matijević odbio je Puljkove optužbe ocijenivši da je on lažov i manipulator.

“Zauzimanjem za smanjenje prireza s 15 na devet posto mi smo se svrstali na stranu građana Splita, a i Puljak se u predizbornoj kampanji zalagao za to smanjenje”, istaknuo je Matijević.

Ocijenio je kako su zajednički sastanci dosadašnje vladajuće većine bili farsa te da za SDP neće biti štete što ih Puljak više neće na njih pozivati.

“Mi smo dolazili na te sastanke, ali na njima ništa nije dogovoreno i nismo bili upućeni ni u što. Puljak bi došao na te sastanke, rekao bi nam par stvari, a sljedećeg dan mi bismo čitali u medijima što se događa u gradu i koji su Puljkovi potezi”, rekao je Matijević.

Po njegovim riječima, Puljak svojim izjavama već sudjeluje u predizbornoj kampanji jer želi isprovocirati nove izbore za Gradsko vijeće. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari