Connect with us

Politika

Raspada se Domovinski pokret u Splitu?

Published

on

Foto: Arhiva

Nezadovoljni načinom na koji Miroslav Škoro vodi stranku, te, kako su kazali, posebice odnosom prema članstvu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, skupina članova i volontera novoosnovanog splitskog ogranka Domovinskog pokreta najavili su svoj izlazak iz stranke, a neki su već istupili, piše Slobodna Dalmacija.

Kako se navodi u priopćenju koje su potpisala 23 člana, proces osnivanja gradskog ogranka pod Marjanom, ali i ostalih lokalnih organizacija po najvećoj dalmatinskoj županiji nakon parlamentarnih izbora “onemogućio je provedbu demokratskog osnivanja po principu da svaki član ima pravo birati i biti biran”.

– Izbor Marina Ribičića na mjesto povjerenika za Split izazvao je niz problema i unutarstranačkih sukoba koji su doveli do nezadovoljstva dijela članstva, ali i distanciranja stranačkog vrha koji nije prisustvovao osnivanju splitskog ogranka.

Ignoriranje članstva u smislu sukreiranja politika i vrijednosti Domovinskog pokreta u Splitsko-dalmatinskoj županiji dovodi u pitanje državni karakter stranke u kontekstu orijentiranosti stranačkog vrha samo na kontinentalni dio Hrvatske, dok je Dalmacija prepuštena samovolji županijskog povjerenika Nikole Grabovca i gradskog Marina Ribičića.

Neprisustvo donedavnih stranačkih uzdanica, koalicijske partnerice Ruže Tomašić i stranačkog Roberta Pauletića, čije su ideje i domoljublje privukli brojne članove, simpatizere i glasače, Domovinski pokret u našoj županiji ostao je obezglavljen i bez jasne smjernice političkog djelovanja.

Sve navedeno daje zaključak da splitski ogranak nema ozbiljnu namjeru sudjelovanja u političkom životu grada nego isključivo političke trgovine i podilaženja sitnim osobnim interesima – zaključuje se u priopćenju, piše Slobodna Dalmacija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari