Raspisan IV. nagradni natječaj na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca

2

Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«

raspisuje

  1. NAGRADNI NATJEČAJ

na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca

tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata

 

Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili komunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« raspisuje natječaj za uratke iz:

književnosti, glazbe, likovnosti, povijesti, računalstva, fotografije, videa

nonameNatječaj je otvoren za:

djecu (pučka škola); mladež (srednja škola); odrasle

Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) neka se pošalju najkasnije do 15. siječnja 2015. na adresu:

Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg.

Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca.

Obavezno čitko dostaviti kratki životopis u kojemu je između ostaloga ime i prezime, adresa, broj telefona, nadnevak rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa.

Dodjeljuju se 3 nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojanih područja koje će biti uručene na

  1. V. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca – 7. veljače 2015.

Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj).

Molimo sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

 

Široki Brijeg, 18. rujna 2014.

Kamenjar.com

facebook komentari

  • Dobra i plemenita ideja koja će iza sebe ostaviti povijestnu razradu ovog okrutnog zločina nad Hrvatima i hrvatskim Franjevcima od strane jugoslavenskih partizana i njihovih sluga i pomagača. Namjerno sam rekao “jugoslavenskih partizana”, jer nisam htio staviti sav teret i svu odgovornost na hrvatske partizane, jer staviti težinu ili svu težinu odgovornost na hrvatske partizane, onda tim skidamo odgovornost srpskih partizana koji bi, po mom mišljenju, trebali snositi svu težinu odgovornosti, jer su upravo oni, tj. Srbi, bili nosioci vlasti i odgovornosti svih tih partizanskih odreda NOV, NOR, KPJ, AVNOJ.a.

    Osim toga, pisac ili pisci ovog velevrijednog podhvata nisu trebali u prvoj rečenici ovog opisa staviti riječ “KAO” nevine, jer ta riječ “KAO” unosi sumnju da žrtve nisu bile nevine. To je samo moje pišljenje.