Connect with us

Hrvatska

Raspudić i Aralica u Posušju

Objavljeno

-

Tijekom ljeta Posušje je prepuno  događanja. Tako ćemo u tjednu pred nama moći ćemo biti sudionici predstavljanja jedne knjige akademika Ivana Aralice. Uz to u četvrtak će u kinu biti govora i o kulturnome identitetu Hercegovine. Goste je i dr. Nino Raspudić.

U srijedu 07. kolovoza 2013. godine u kinodvorani u Posušju održati će se prestavljanje knjige “Mentalni komunist” autora akademika Ivana Aralice.

Riječ je o knjizi koja je uzburkala hrvatsku javnost, čija je naklada rasporodana za samo nekoliko dana. Za ovu knjigu kažu da je njegov obračun s Mesićem, a protiv Aralice je pokrenuta i incijativa da ga se izbaci iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Predstavljanje knjige se održava u sklopu “Posuškog ljeta 2013.” s početkom u 20.30 sati.

Knjigu će predstaviti poznati novinar i kolumnist Večernjeg lista g. Zvonimir Despot, koji je ujedno i nakladnik ove knjige. Inače, Ivan Aralica je hrvatski književnik, jedan od dominantnih hrvatskih narativnih prozaika druge polovice 20. stoljeća.

RASPUDIĆ – VUKOJA – JOLIĆ U ČETVRTAK U KINU

U četvrtak 8. kolovoza u kinodvorani u Posušju, s početkom u 20,30 sati održat će se javna tribina pod nazivom ”Kulturni identitet Hercegovine – nasljeđe, aktualno stanje, perspektive”. Gosti ove tribine bit će prof. dr. sc. Nino Raspudić, sociolog Ivan Vukoja i dr. sc. fra Robert Jolić. Tribina se održava u organizaciji udruge PAUK (Posuški aktivisti za umjetnost i kulturu).

MENTALNI KOMUNIST 6-87 NOVO++ (1)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas