Pratite nas

Hrvatska

Raspudić i Aralica u Posušju

Objavljeno

na

Tijekom ljeta Posušje je prepuno  događanja. Tako ćemo u tjednu pred nama moći ćemo biti sudionici predstavljanja jedne knjige akademika Ivana Aralice. Uz to u četvrtak će u kinu biti govora i o kulturnome identitetu Hercegovine. Goste je i dr. Nino Raspudić.

U srijedu 07. kolovoza 2013. godine u kinodvorani u Posušju održati će se prestavljanje knjige “Mentalni komunist” autora akademika Ivana Aralice.

Riječ je o knjizi koja je uzburkala hrvatsku javnost, čija je naklada rasporodana za samo nekoliko dana. Za ovu knjigu kažu da je njegov obračun s Mesićem, a protiv Aralice je pokrenuta i incijativa da ga se izbaci iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Predstavljanje knjige se održava u sklopu “Posuškog ljeta 2013.” s početkom u 20.30 sati.

Knjigu će predstaviti poznati novinar i kolumnist Večernjeg lista g. Zvonimir Despot, koji je ujedno i nakladnik ove knjige. Inače, Ivan Aralica je hrvatski književnik, jedan od dominantnih hrvatskih narativnih prozaika druge polovice 20. stoljeća.

RASPUDIĆ – VUKOJA – JOLIĆ U ČETVRTAK U KINU

U četvrtak 8. kolovoza u kinodvorani u Posušju, s početkom u 20,30 sati održat će se javna tribina pod nazivom ”Kulturni identitet Hercegovine – nasljeđe, aktualno stanje, perspektive”. Gosti ove tribine bit će prof. dr. sc. Nino Raspudić, sociolog Ivan Vukoja i dr. sc. fra Robert Jolić. Tribina se održava u organizaciji udruge PAUK (Posuški aktivisti za umjetnost i kulturu).

MENTALNI KOMUNIST 6-87 NOVO++ (1)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

MUP-u isporučene hrvatske jurišne puške VHS-K2

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak je isporučeno tisuću hrvatskih jurišnih pušaka VHS – K2 nakon što je u rujnu potpisan sporazum ministarstva i tvrtke HS produkt, doznaje se u MUP-u.

“Napominjemo kako su naši najbolji instruktori specijalne i interventne policije, Uprave za posebne poslove sigurnosti, Policijske akademije i puškari pušku prethodno testirali u različitim uvjetima i taktičkim situacijama.

Rezultati testiranja pokazali su kako ova jurišna puška, u odnosu na pušku koju policija trenutno koristi, pruža nemjerljivo veću sigurnost pri rukovanju i za policijske službenike koji rukuju oružjem, tako i za okolinu”, ističu u MUP-u. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Krstičević: “Predsjednici i premijeru nosim pozitivno mišljenje”

Objavljeno

na

Objavio

Saborski Odbor za obranu, nakon dvosatne je rasprave jednoglasno dao pozitivno mišljenje o prijedlogu stručnog povjerenstva MORH-a za kupnju višenamjenskih borbenih aviona. No, još je tajna koji će avion Hrvatska kupiti jer se o prijedlogu još moraju očitovati Vijeće za obranu i Vlada. 

“Sigurno da bi mi svi željeli ono što je najbolje, a najbolje je i najskuplje. Prema tome možete kupiti ono što si možete priuštiti, a da ne utječe na ostali razvoj Oružanih snaga i proračun RH. Vjerujem da će Vlada donijeti odluku u tom kontekstu”, izjavio je predsjednik saborskog Odbora za obranu Igor Dragovan.

“Zadnja stvar koja je također vrlo bitna su investicije – dakle partner koji će nam dati priliku, koji će investirati u Hrvatsku. Tako da ovaj projekt ne bude samo trošak nego i prilika za veću zaposlenost, tehnologiju i tehnička znanja koja su potrebna. Zato molim malo strpljenja, odgovornost je velika”, poručio je ministar obrane Damir Krstičević.

Novinari su Krstičevića izravno upitali ide li pred Predsjednicu i premijera s izraelskom ponudom, no on je izbjegao izravno odgovoriti. “Idem kod Predsjednice i premijera s pozitivnim mišljenjem, jednoglasnim, saborskog Odbora za obranu”, rekao je Krstičević nakon sjednice Odobra koja je iza zatvorenih vrata trajala više od dva sata.

Krstičević je najavio da će javnosti prezentirati sve četiri ponude nakon što Vlada donese odluku o nabavci. Nabrojao je ključne točke kod donošenja odluke – tip aviona, njegova cijena(za koju je rekao da mora biti “priuštiva”) te je naglasio da mora doći i do strateškog partnerstva. o čemu smo pisali u jučerašnjoj Kolumni

Kako kupiti najskuplje zrakoplove i još zaraditi dosta novaca!?

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari