Connect with us

Komentar

Raspudić: Kad god uhite nekoga iz njegovog miljea on kaže: ‘Ovo je dokaz da se mi borimo protiv korupcije’

Objavljeno

-

Plenkovićevo objašnjenje, valjda po savjetu njegovih spin doktora, kad god uhite nekoga iz njegovog miljea on kaže: „Evo ovo je dokaz da se mi borimo protiv korupcije“, izjavio je saborski zastupnik Mosta, Nino Raspudić.

“Mene ne bi iznenadilo kad bi sutra Plenkovića uhitili, da on iz Remetinca da izjavu: “Evo vidite, ovo što sam ja uhićen to je dokaz moje borbe protiv korupcije.”” komentirao je Raspudić. Više u videu.

Posketimo, komentirajući jučerašnja i današnja uhićenja premijer Andrej Plenković kazao je da neovisna pravosudna tijela, državno odvjetništvo, USKOK, PNUSKOK, policija, neovisno i samostalno rade svoj posao i nitko im ne govori što da rade, a što ne.

– Policija i DORH rade neovisno, a ovakve stvari rade tajno. Ako je tajno onda to nije javno i za to ne zna ni predsjednik Vlade. Da smo znali da će se ovo jučer događati, mislite li da bi mi kao stranka stavili gospodina Barišića na listu 4 izborne jedinice? To je potvrda da su ovakve stvari neovisne, individualni slučajevi koji idu u proces i vidjet ćemo što će biti, rekao je.

Istaknuo je da je parlamentarna većina stabilna bez obzira na uhićenja. Na pitanje kako je gradonačelnik Požege Darko Puljašić završio na izbornoj listi, a već je u siječnju imao optužnicu pa mu je jučer također skinut saborski imunitet, Plenković je ustvrdio kako to nije problem.

– Sve što je vezano za njega nije vezano za njegov saborski mandat. Ovdje se skidao imunitet samo zato jer je postao saborski zastupnik. On se, koliko sam shvatio, veseli sudskom postupku pa da dokaže da to što mu se stavlja na teret nije točno, rekao je.

Na pitanje trebaju li gradonačelnici podnijeti ostavku zbog optužnica Plenković je odgovorio da ne trebaju ako su tek optuženi. Opovrgnuo je tvrdnje da je Elektrocentar Petek, tvrtka povezana s jučerašnjim uhićenjima, bila veliki donator HDZ-a. Odbacio je i spekulacije da je uhićeni direktor Janafa Dragan Kovačević navodno trebao biti smijenjen sa svoje pozicije još prije godinu dana, rekavši kako se izmišljaju takve priče radi ucjenjivanja. Na pitanje hoće li smijeniti optuženog Kovačevića odgovorio je kako će sagledati cijelu situaciju jer Janaf kotira na burzi, a država nije jedini vlasnik.

Na upit postoji li način ili sistem kontrole za ljude koji će zasjesti na rukovodeće pozicije ustvrdio je kako tako nešto ne postoji. Što se tiče curenja informacija tijekom jučerašnjih uhićenja, Plenković kaže da treba utvrditi odakle izlaze informacije u ovakvim postupcima. “Postoje tri mogućnosti – policija, DORH ili sud. Pa neka odgovore, bilo bi to u interesu i njihovog kredibiliteta”, poručio je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari