Connect with us

Pregled

Raspudić: Rupe u DORH-u se moraju začepiti i to je ono što je najvažnije

Objavljeno

-

Saborski zastupnik Mosta, Nino Raspudić, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao aktualnu situaciju oko afere Janaf.

Činjenica da je predsjednik Zoran Milanović govorio o kriminalnom curenju informacija iz DORH-a, to je vrlo teška kvalifikacija i zato smo tražili osnivanjem povjerenstva u Saboru, rekao je Raspudić.

“Imamo golemu aferu, unutar koje isplivavaju stvari koje gledamo u filmovima o narkokartelima. Od eskort dama do mutnih klubova gdje ministri po vlastitom priznanju ostavljaju službene mobitele. Javnost se ne smije zavlačiti sukobom nečijih ega”, rekao je Raspudić, komentirajući sukob predsjednika države i premijera Andreja Plenkovića.

Upitan je li premijer trebao znati da se vodi istraga, Raspudić je rekao da bi bilo normalno da onaj tko vodi istragu o tome upozori ministra unutarnjih poslova, koji će, pak, o tome upozoriti premijera. “Imamo opetovano probijanje istraga. Žalosno je što curi u medije”, rekao je zastupnik Mosta.

“Rupe u DORH-u se moraju začepiti i to je ono što je najvažnije”, dodao je.

Komentirao je i ulogu ministra gospodarstva i energetike, Tomislava Ćorića. “Ćoriću bi bolje bilo da si kupi i pripremi toplu pidžamu, a ne da se bahati i prijeti novinarima i govori im što ih treba zanimati, a što javnost treba zanimati. Ako krakovi Vjetroelektrane vode do njegovog ministarstva, a i ovdje također, ja bih na njegovom mjestu razmišljao o drugim stvarima”, rekao je Raspudić.

Ocijenio je zastrašujućom izjavu premijera Plenkovića o tome zašto Dražen Barišić još nije izbačen iz HDZ-a.

“On je reko da se, za razliku od Josipe Rimac, kod Barišića nije radilo o primanju i davanju mita, nego o zlouporabi položaja i trgovini utjecaja. To je zastrašujuća izjava nekoga tko se postavlja kao borac protiv korupcije”, rekao je Raspudić, dodavši da se vjerojatno radi o tome što je Barišić 76. ruka koja podržava većinu i koji je zamrznuo mandat, a izbacivanjem iz stranke može prestati podržavati vladajuću većinu, što bi onda HDZ natjeralo da “aktivira spavače”.

“Spavač je najkorisniji dok je spavač, i prerano ih je aktivirati kad nije prošla niti godina dana mandata, a mogli bi imati problem s manjinskim partnerima, ako ovo ode predaleko”, rekao je Raspudić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari