Pratite nas

Komentar

Raspudić: Todorić je primao i HDZ-ovce i SDP-ovce. On nije demokršćanin, nego očajnik!

Objavljeno

na

Raspudić: Todorić je primao i HDZ-ovce i SDP-ovce. On nije demokršćanin, nego očajnik!

Ivica Todorić u nedjelju se objavom na blogu politički definirao kao konzervativni demokršćanin. Što to podrazumijeva, je li to doista te što stoji iza takve političke legitimacije, za tportal komentirao je publicista i filozof Nino Raspudić.

Dijelom se ti pojmovi (konzervativizam i demokršćanstvo) preklapaju, a dijelom to ne mora biti tako. Međutim on bježi od zakona i pravde te nema nikakvo adekvatno obrazovanje po tome pitanju, stoga mislim da se tu ništa posebno ne treba komentirati.

Njega trebate pitati što mu znači taj pojam’, rekao je za tportal Nino Raspudić, politički komentator koji u javnosti često tumači i zastupa konzervativna stajališta, odgovarajući na pitanje što znači pojam ‘konzervativni demokršćanin’.

Raspudić misli da vlasnik Agrokora Ivica Todorić uopće nema čvrsto definirana politička uvjerenja.

‘Vidjevši koga je sve primao u jato – i HDZ-ovce i SDP-ovce, političare iz svih dijelova političkoga spektra – mislim da on nema nikakvo političko uvjerenje i stajalište’, kaže Raspudić.

Štoviše, smatra da je Todorić ‘progutao prostor političkog’, a ne da se unutar toga prostora definirao i pozicionirao.

Mislim da je Todorić sada već u fazi očaja te da je i njegova zadnja objava odraz toga stanja. Jedina važna stvar je gdje i kako ga privesti, sve drugo je gubljenje vremena, zaključuje Nino Raspudić.

Nino Raspudić: Pad dvorca Todorovih i prvi poučci

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Igor Peternel: Bernardić je božji dar Andreju Plenkoviću

Objavljeno

na

Objavio

Bernardić je oduševljen Frljićevom predstavom. Valjda su mu rekli da se to od jednog ljevičara očekuje da bude. Ili su mu podvalili.

U SDPu ga već posprdno zovu Satiričar. Bernardić je božji dar Andreju Plenkoviću i pojava o kojoj će politolozi i psiholozi možda jednom doktorate raditi. Istraživati će društvene efekte koji omogućavaju jednom tako ekstremnom antitalentu da se kroz stranačke mehanizme, horizontale i vertikale provuče do mjesta predsjednika velike stranke.
To je pojava koja se ne događa često i vrijedna je znanstvene analize. Jer puno govori o društvu u kojem se događa!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Milijan Brkić: SJETIMO IH SE I ZAHVALIMO IM JER HEROJI SE NIKADA NE ZABORAVLJAJU

Objavljeno

na

Objavio

Da nije bilo hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika današnje Republike Hrvatske ne bi bilo. Naši branitelji u Hrvatskoj, ali i u drugoj našoj domovini, Bosni i Hercegovini, nošeni domoljubljem ostvarili su velebne pobjede u obrambenom Domovinskom ratu te u izrazito teškim okolnostima nakon dugih stoljeća, slijedeći jasnu viziju istinskog vođe hrvatskog naroda i utemeljitelja moderne hrvatske države dr. Franje Tuđmana, stvorena je jedina nam Hrvatska.

Danas se borba nastavlja, ali potpuno drukčijim sredstvima. Danas moramo osigurati uvjete za kvalitetniji život, posebno mladih. To je cilj kojem svi moramo služiti i u koji se svi moramo zaklinjati.

Žrtva onih koji su za slobodu dali svoj život treba biti novi temelj za još snažniji angažman svakog ponaosob, posebno nas političara koji smo izabrani da služimo svom narodu.

Neka nam njihova žrtva bude poticaj da zajedničkim snagama gradimo bolju i prosperitetniju Hrvatsku s ciljem snažnijeg ekonomskog oporavka i napretka. Da nam se što više djece rađa u Hrvatskoj, da nam naši mladi i mlade obitelji ostaju u Hrvatskoj u kojoj ćemo svi zajedno moći ostvariti svoje snove.

Zastanimo još jednom danas, sjetimo ih se, jer heroji se nikad ne smiju zaboraviti. Zahvalimo im se na ovom božjem daru, zahvalimo im se za slobodu i za svoj mir.

Hvala vam još jednom dragi prijatelji, hrvatski branitelji, od srca vam čestitam 25. obljetnicu VRO „Maslenica ’93“.

Mi danas nemamo pravo odustati i umoriti se već moramo živjeti i raditi za jedinu našu Hrvatsku.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari