Connect with us

Politika

Raspudić: Zagreb izgleda bijedno kako nije izgledao ni u ratnim godinama

Objavljeno

-

Mostov Nino Raspudić rekao je u petak u Hrvatskom saboru da degradacija Grada Zagreba pod sadašnjom vlašću postaje nacionalni problem upozorivši da glavni grad Hrvatske ‘izgleda bijedno kako nije izgledao ni u ratnim niti poratnim godinama’.

“Zagreb izgleda bijedno, bijedno kako nije izgledao ni u ratnim niti poratnim godinama”, rekao je Raspudić tijekom slobodnih govora u Hrvatskom saboru.

Smatra kako u Zagrebu, iako Milan Bandić nije živ već skoro tri godine, imamo ‘neobandićevce’ koji sklapaju još veće ugovore nego što je Bandić s problematičnim nekada tajkunima, Jakuševec ostaje na razini praznih obećanja, a prodaje se jeftini populizam.

Upozorio je da su vladajući Zagreb u dvije i pol godine zadužili za četiri milijarde kuna, stvorili totalno antipoduzetničku klimu te Zagreb i sebe doveli u poziciju da za svaki ozbiljniji problem “moraju vući za rukav Plenkovića i moljakati potporu državne vlasti”.

Osvrćući se na, kako je kazao, degradaciju kvalitete života u Zagrebu, Raspudić je rekao kako se smeće na staroj Trešnjevci, gdje živi, zbog novonastale situacije na odlagalištu otpada Jakuševec ne odvozi već deset dana, a ulica je zatrpana plavim vrećama koje više ne mogu stati u kontejnere niti kante pri čemu vrane kljucaju te vrećice.

“Povremeno vrana proguta otrovan sadržaj iz vrećica pa crkne, a onda crknute vrane tjednima stoje uz park Stara Trešnjevka i tjednima ih nitko ne odnosi”, naveo je.

Degradacijom kvalitete života smatra i to što će se iduće ljeto Zagrepčani voziti s 30 godina starim novonabavljenim tramvajima bez klime dok je istovremeno Sarajevo, s puno više problema od Zagreba, kupio 12 novih švicarskih tramvaja.

Stoga se upitao kako Sarajevo može kupovati nove švicarske tramvaje dok “Zagreb kupuje njemački otpad star 30 godina bez klime”.

Upitao se i je li svrha toga otjerati Zagrepčane iz grada kao što su to svojevremeno Crveni Kmeri napravili sa Phnom Penhom.

Navevši i da je gradska vlast u Zagrebu otvorila “nekakve bezvezne” pješačke zone u kojima nema života, pješaci se ne zadržavaju te je napravljena biciklistička staza koju su oteli vozačima, upitao se i ide li se time prema Maovoj Kini da bi svi u Zagrebu “trebali jesti šaku riže dnevno i voziti bicikle”.

Baričević (HDZ): U Splitu se ništa ne događa bez “blagoslova obiteljskog OPG-a Puljak

HDZ-ova Danica Baričević kritizirala je aktualnu vlast u Splitu i optužila gradonačelnika Ivicu Puljka za klijentelizam, nepotizam te namještene natječaje. “To ne govori HDZ već dojučerašnji prvi suradnici koje je Puljak okupio i doveo kao svoj kadar”, rekla je.

Smatra kako se u Splitu ništa ne događa slučajno i bez “blagoslova obiteljskog OPG-a Puljak” – od fete oborite ribe do natječaja za pročelnike i direktore.

“Sve se u Splitu zna unaprijed, javni natječaji za njih su samo bili predizborna finta, a danas su forma koju moraju ispuniti. Isti film i scene gledamo u Splitu i Zagrebu”, poručila je. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas