Connect with us

BiH

Raspušta se kamp Lipa – 1.500 migranata ostaje na ulicama USŽ

Objavljeno

on

Foto: Arhiva

Već sada je veliki broj migranata u tom kantonu prepušten ulici, međutim prethodnih godina ih je znalo biti i po 5.000 koji pokušavaju naći mjesto da se ugriju. 

Privremeni migrantski kamp Lipa će definitivno biti raspušten u petak, a što je ranije, zbog nehumanih uvjetai najavljivao šef misije Međunarodne organizacije za migracije Peter van der Auweraert.

Kako javlja Klix.ba, u petak u 11 sati, nakon podjele hrane i vreća, kamp Lipa će biti zatvoren, a s obzirom na to da migranti nemaju alternativu, njih 1.500 će biti na ulicama Unsko-Sanskog kantona/županije. Već sada je veliki broj migranata u tom kantonu/županiji prepušten ulici, međutim prethodnih godina ih je znalo biti i po 5.000 koji pokušavaju naći mjesto da se ugriju.

Ranije je Peter van der Auweraert kazao da migranti ne mogu ostati u Lipi zbog toga što je u pitanju neuvjetan smještaj bez električne energije, vode, grijanja. Iz IOM-a su naveli i da su dugo čekali na bh. vlasti da preuzmu stvar u svoje ruke i pronađu neko rješenje, no nakon nekoliko sjednica Vijeća ministara nije došlo do suglasnosti o uspostavljanju ovog migrantskog kampa, a izostala je i njihova pomoć.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari